SYPG: Şengal ve Rojava devrimimizi savunacağız

Şengal Fermanı’nın yıldönümüne ilişkin açıklama yapan SYPG, “Şengal’i ve Rojava devrimimizi savunacağız, başta Êzidî halkımız olmak üzere halklarımızın adalet, özgürlük mücadelesini kararlıca, umutla büyüteceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) 3 Ağustos 2014’te Mezopotamya’nın kadim halklarından Êzidî halkına yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen “Êzidîlerin 73. Fermanı” olarak adı geçen katliamın 4’üncı yılında Êzidî halkının acısını ve öfkesini derinden paylaştığını kaydetti.

“Ödediğimiz bedellerin hesabını sormaya devam edeceğimizi, özgürlük ve zaferi bu topraklara egemen kılacağımıza söz veriyoruz” diye devam eden açıklamada şunlara yer verildi: “DAİŞ’e büyük yenilgiler yaşatan ve Şengal’i özgürleştiren HPG ve YJA/STAR gerillaları ve Rojava devriminin özgürlük savaşçıları YPG, YPJ, MLKP ve KKÖ güçlerini , Şengal’de halkın öz savunmasını başarıyla sağlayan YBŞ ve YJŞ savaşçılarını saygıyla selamlıyor, bu mücadelede şehit düşenlerimizin anılarına bağlı kalacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu iradeyle tüm Kuzey Suriye’yi DAİŞ faşizminden temizleyen ve Rojava devriminin inşasını kararlıca sürdüren devrimci demokratik güçleri, DAİŞ’e karşı kazandığı bu başarıyla, Êzidî halkımıza karşı da yoldaşlık görevi yerine getirmeye çalışmıştır.

Êzidî kadınların ve çocuklarının sistematik cinsel işkence, tecavüz, köle pazarlarında satılma, vahşice öldürülme şeklinde yaşadığı bu işgal saldırısı, faşizmin ve erkek gericiliğinin, insanlık vicdanı ve onuru karşısındaki yenilgisi olmuştur. Şengal’de Êzidî kadınların kendi gücüne dayanarak oluşturduğu öz savunma güçleri ise bu gerici karanlık güçlere en anlamlı cevap olmuştur.

Şengal’de Êzidî halkımızı yalnız bırakan ihanet çizgisinin temsilcisi olan KDP, aynı çizgisini bugün Rojava devrimimiz içinde karşı devrimci faaliyetleriyle, Başûr Kürdistan’a işgalci heveslerle saldıran Türk devletiyle işbirlikçilik temelinde sürdürmektedir. KDP Kürdistan’da oynadığı bu rolün ağır bedelini ödemeye devam edecektir.

DAİŞ’le aynı zihniyette olan ve ittifak ilişkileri kuran faşist Türk devleti ve diktatör Erdoğan 2017 Nisan ve Mayıs aylarında Şengal’e yönelik kapsamlı hava saldırıları yapmış, uzun süredir işgal hesapları yaptığı Şengal’e yönelik saldırı planlarını, Efrin işgali sonrası yeniden sahaya sürmüştür. Efrîn’imizi ortaklık içinde olduğu DAİŞ, El Nusra çete sürüleriyle işgal eden Türk devleti ve çeteleri Êzidî halkımıza yaşatılanların bir benzerini, şimdi Efrin halkımıza yapmaya çalışmaktadır. Fakat bu işgalcilerin, sömürgeci, soykırımcı güçlerin sonu, ağır bir bedel olmaya devam edecektir, DAİŞ gibi Türk devleti de bu topraklarda süren can feda savaşımla hezimete uğrayacaktır. Ezilen halklarımız ve onurlu özgürlük savaşçıları mutlaka kazanacaktır.

Şengal’i ve Rojava devrimimizi savunacağız, başta Êzidî halkımız olmak üzere halklarımızın adalet, özgürlük mücadelesini kararlıca, umutla büyüteceğiz.”