Tatvan’da şehit düşen 3 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Tatvan’da 22 Haziran günü şehit düşen HPG gerillalarının kimlik bilgileri açıldı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 22 Haziran günü Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Qencas köyü yakınlarında Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“26 Haziran tarihli açıklamamızda, 22 Haziran günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Qencas köyü yakınlarında başlattığı operasyonda gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Destan (Mehmet Sadık İlçin), Ferman (Yunus Seymen) ve Mervan (Ferhat Ödümlü) yoldaşlarımızın ayrıntılı sicil bilgileri şöyledir:

DESTAN KOÇER

Destan Koçer yoldaşımız, 1996 yılında Şırnak’ın Hezex ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Köyde doğup büyüyen Destan yoldaşımız, öz kültürünü hiç kaybetmemiş ve bunu korumayı başarmıştır. Faşist TC devletinin Kürtlerin özüne ve tarihine karşı olan yok etme saldırılarına bire bir tanıklık eden Destan yoldaş, Kürt halkına karşı uygulanan bu zulmü kabullenmemiş ve 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Yaşamda kazandığı engin tecrübeler ile gerilla yaşamına uyum sağlamada hiç zorlanmayan Destan arkadaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Yaşamdaki moralli duruşu ile tüm yoldaşlara büyük bir enerji veren Destan yoldaş, düşmana karşı yürüttüğü aktif mücadelesinde örnek yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

FERMAN TOLHILDAN

Ferman Tolhildan yoldaşımız, 1991 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Düşman sisteminin her yanı sömürüp bitirdiği ve insanları kimliksizleştirdiği bir ortamda yaşayan Ferman yoldaş, kendi kimliğini korumuş ve işgalcilere karşı mücadele veren özgürlük hareketine karşı büyük sempati duymuştur. Ferman yoldaş, kapitalist sistemin artık bir çarkı olmayacağını ve tek kurtuluş yolunun ancak gerçek özgürlüğü sağlamakla olduğunu anlar ve 2014 yılında gerilla saflarına katılır. Garzan’da gerilla saflarına katılan Ferman arkadaşımız, düşmanın en çok yoğunluk verdiği bu alanda önemli görevler üstlenmiş ve düşmana karşı sürekli bir mücadele içerisinde olmuştur. Emekçiliği ve fedakarlığı ile tanınan Ferman yoldaş, şehit düştüğü ana kadar da Kürt halkına ve Önderliğe bağlı kalmıştır.

MERVAN KURSINÇ

Mervan Kursınç yoldaşımız, Siirt’te yurtsever bir çevrede doğmuş ve büyümüştür. Çocuk yaşlarda düşman gerçekliğini gören Mervan yoldaş, genç ve cesur yüreği ile Kürt halkının özgürlüğü için 2014 yılında özgürlük saflarına katılım sağlamıştır. Mervan yoldaş, katıldığı ilk günden itibaren mert ve kaygısız katılımı ile arkadaşlarının gözdesi haline gelmiştir. Fedakâr, kararlı ve Önderliğe olan bağlılığı ile biz tüm yoldaşlarını derinden etkileyen Mervan yoldaş, kendisini Önderlik felsefesi ile yetkin bir gerilla olarak yetiştirmiştir. Bulunduğu alanlarda tüm görevleri gönüllü olarak üstlenip başarılı bir şekilde tamamlayan Mervan yoldaş, örnek bir katılımın sahibi olmuştur.

Şehadete ulaşan Destan (Mehmet Sadık İlçin), Ferman (Yunus Seymen) ve Mervan (Ferhat Ödümlü) yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin bugüne kadar taşıdığı mücadele bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

Kod Adı: Destan Koçer
Adı Soyadı: Mehmet Sıddık İlçin
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Bitlis

 

Kod Adı: Ferman Tolhıldan
Adı Soyadı: Yunus Seymen
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Lelihan - Aladdin 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Bitlis

 

Kod Adı: Mervan Kursınç
Adı Soyadı: Ferhat Ödümlü
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Antika – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Bitlis