'Tecride güçlü eylemlerle cevap vereceğiz'

Tecride karşı güçlü eylemlerle cevap vereceklerini söyleyen gerillalar, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo 20 yılı geride bırakırken, komplonun yıl dönümü olan 15 Şubat'ta bir çok yerde protesto eylemleri düzenlenecek. Gerillalar uluslararası komployu ve Türk devletinin gerillaya dönük saldırılarına ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Türk devletinin gerillaya dönük soykırım saldırılarına değinen HPG gerillası Şahan Botan, sonunu yaklaştığını hisseden Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tüm gücü ile Kürt halkına saldırdığını belirtti. Türk ordusunun tüm tekniğe rağmen gerillaya karşı bir sonuç elde edemediğine dikkat çeken gerilla Botan, Xakûrkê'deki çatışmalarda gerilla güçlerinin askerlere yönelik güçlü eylemlerini hatırlattı. Türk devletinin kirli propaganda ile toplumu kandırmak istediğini söyleyen HGP'li Botan, "Ne kadar saldırı olursa olsun düşmanın tekniki gücüne karşı bizler de tedbirimizi alıyoruz. Halkımız çok iyi bilsin ki biz her zamankinden daha güçlüyüz. Önder Apo'nun fedaileri olarak kanımızın son damlasına kadar da savaşacağız" diye konuştu.

DÜŞMANA ETKİLİ EYLEMLERLE CEVAP VERECEĞİZ

Türk devletini Kürt Halkı Abdullah Öcalan'a yönelik uyguladığı tecride güçlü eylemlerle cevap vereceklerini söyleyen HPG'li Welat Dilken, "Koşullarımız ne olursa olsun düşmanın ne kadar korkak olduğunu göstereceğiz. Kışın ortasında da gerillalar etkili eylemler düzenledi. Bundan sonra da AKP-MHP faşist iktidarına karşı güçlü eylemlerle cevap vereceğiz" şeklinde konuştu. Türk devletinin tüm saldırılarına karşı gerillanın direnişini kıramadığını belirten HPG'li Edesa Efrîn de savaçıların bu kararlı duruş ile tecride cevap olacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo sonrası başlattığı yeni hamle ile uluslararası güçlerin planlarını boşa çıkardığını söyleyen HPG gerillası Ferhad Pawe, komplonun farklı şekillerde devam ettiğini söyledi. Komplo sürecinde Kürdistan ve dünyanın her tarafında Kürtlerin alanlara çıkarak Öcalan'ı sahiplendiğini hatırlatan gerilla Pawe, "O günden beri komplo ve saldırılar devam ediyor. Şüphesiz işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direniş de aralıksız sürüyor. Bizler de özgürlük gerillaları olarak başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevinde olan tüm direnişçileri selamlıyoruz" diye konuştu.

LEYLA GÜVEN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLAYAN DİRENİŞ TÜM DÜNYAYA YAYILDI

Kürt halkının tarihte bir çok kez ayaklandığını ama katliamlarla bastırıldığını söyleyen HPG'li İntikam Çiyayi, Kürt Halk Önderi Öcalan ile Kürtlerin canlandığını söyledi. Bugüne baktıklarında Kürtlerin birçok kazanım elde ettiğini söyleyen HGP'li Çiyayi, tüm bu kazanımların Öcalan ve Kürt Özgürlük Hareketi sayesinde olduğunu vurguladı. Açlık grevi direnişlerine de değinen Çiyayi, "Leyla Güven öncülüğünde başlayan direniş tüm dünyaya yayıldı. Bu eylemlerle 14 Temmuz direniş ruhunun hala devam ettiğini görüyoruz. Düşmana karşı Kürt halkı asla boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.

Öcalan'ın esareti ile Kürt halkının başlattığı direnişin hala devam ettiğini söyleyen HPG savaşçısı Serhed Qeleli, Leyla Güven ve diğer açlık grevi direnişçilerinin eyleminin çok anlamlı olduğunu belirtti. Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen HPG'li Harun Oramar ise, Kürt gençlerini gerilla saflarına davet etti.