Temel: Ne olursa olsun tecridi kıracağız!

Bazîd’de konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Bu Newroz, Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılmasına vesile olacaktır. Ne olursa olsun tecridi kıracağız" dedi.

Agirî’nin Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde on binlerin katıldığı Newroz, alana yürüyüşle giriş yapıldıktan sonra başladı. “Bijî Serok Apo” sloganının dinmediği alanda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü haykırıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Gönül Öztürk, “Bu Newroz’u büyük bir inanç ve dirençle karşılıyoruz. Alanı dolduran halkımız bir kez daha sorunun masada olduğunu göstermiştir” dedi. HDP İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan, Kürtlerin, zulme karşı her yerde Newroz ateşini yaktığını söyledi.
HDP Uzlaşma Kurulu Üyesi Diba Keskin, şunları belirtti: “Newroz Kürt halkıdır. Newroz Kurdistan kentleri ve dağlarıdır. Herkesin yüreğinde bugün bu ateş alevleniyor. Önümüzde önemli bir seçim var. Bu Newroz bizim için birlik Newroz’udur. Birbirimize sahip çıkmazsak, ölüm ve zulüm payımız olacak. Eğer birbirimize sahip çıkarsak gelecek bizimdir. Bu duygularla seçime gidiyoruz. Yine bir deprem oldu ve 11 kentimiz bir talanın altında yıkıldı. Halkımız sahipsizlikten enkazların altında hayatlarını kaybettiler. Onların ‘Kurtarın’ seslerini duydukça öfkelendik, isyan ettik. Bu ölümler ‘kader’ değil, iktidarın rant ve halkın sahipsizliğiydi" dedi.

'HALKIMIZ HESABINI SORACAK'

“Cezaevlerindeki yoldaşlarımıza ve Sayın Öcalan’a selam gönderiyoruz” diyerek konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel de “Bazıları yanlış bir politikayla Sayın Öcalan’ı unutturmak istiyor. Ama bu mümkün değil. Bu felsefe, umut ve inanç unutturmaz. Kimse Kürt halkını, gençleri, kadınları kandırmaya kalkmasın. Ne olursa olsun tecrit kırılacaktır ve o kutsal sesi bir daha duyacağız. AKP-MHP iktidarı, şu an Kürtlüğü ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kürtlerle sorunları olmadığını söyleyenler yalan söylüyor. Halkımız yaptıklarının hesabını soracaktır. Şuan Bazîd’de bir ihanet kuruyorlar. Bazıları, ‘partisiz de olur’ diyor. Size ihanet edenlere hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

 Kürt halkına düşmanlık yapan iktidarın yeni bir plan peşinde olduğunu belirten Temel, “14 Mayıs bizim için Rojava’nın, Roboski’nin, Cizre’nin ve depremin meydana geldiği kentlerin hesap sorma günüdür. Kürt halkı büyük saldırılarla karşı karşıyadır. Rojava’ya yönelik işgal halen devam ediyor. İran’da Rojhilat halkına karşı katliam politikaları devam ediyor. Güney Kurdistan’da ihanet devam ediyor. Kürt halkı bir statü elde edene kadar katliam tehlikesi devam eder. Buradan herkese sesleniyorum; partimizin çatısı altında örgütlenin ki tüm bu yaşananların hesabını soralım. Bu Newroz, tutsakların bırakılmasına, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması ve sesini duymamıza vesile olacaktır” dedi.

 Temel’in konuşmasının ardından yakılan Newroz ateşinin etrafında halay çeken gençler, “Bijî Serok Apo” sloganı attı. Newroz, daha sonra müzik dinletisiyle devam etti.