Temelli: 31 Mart sonun başlangıcı olacak!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İmralı tecridi sürdükçe ülkeye barışın gelmeyeceğini belirtti. AKP'nin işgalci uygulamalarına değinen Temelli, yerel seçimlerin faşizm için 'sonun başlangıcı' olacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van’da halkla bir araya geldi. Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, Van Milletvekili Muazzez Orhan, Dersim Milletvekili Alican Önlü ve halk katıldı.

KARABULAK : LEYLA GÜVEN’İN TALEPLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 42 gündür cezaevinde sürdürdüğü açlık grevini selamladı. Sonuna kadar Güven’in taleplerine sahip çıkacaklarını dile getiren Karabulak, “Sayın Güven’in talepleri bizim taleplerimizdir ve eylemliliklerimiz sürecek” diye konuştu.

TEMELLİ: TECRİT SÜRDÜKÇE BARIŞ OLMAZ

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  şunları belirtti:

“Leyla Güven 42 gündür bütün yoldaşlarıyla birlikte barışı arıyor çünkü biliyor ki barışın yolu İmralı’dan geçiyor ve derhal bu tecride son verin. Türkiye bunu yaşadı, Türkiye 2013 ile 2015 arasında bunu yaşadı. Bu hafızayı silemezsiniz, Türkiye barışa giden yolu gördü ve bunu artık yok sayamazsınız. Tecrit devam ettikçe barışın yolu açılmayacak. Barışın yolu açılmadıkça Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez. Türkiye’de Kürt meselesinin çözümü, demokrasi meselesinin çözümüdür. Siz demokratik bir Türkiye istiyorsanız, eşit yurttaşlık temelinde bir ülkeyi var etmek istiyorsanız bunun önündeki engelleri kaldırırsınız ama Türkiye’de bu sesi duymuyorlar, Leyla Güven’in sesini duymuyorlar. Çünkü bu iktidar savaştan, zulümden, yolsuzluktan besleniyor ve bu iktidarını kaybetmemek için bu zulüm sürsün istiyor ama biz de bu barış mücadelesinde kararlıyız. 

Bu tecrit son bulacak ve zindandaki tüm arkadaşlarımız özgür kalacak. 

Bugün hâlâ cezaevlerinde işkence ve zulüm var. Sise Ana hâlâ cezaevindedir, 1 yaşındaki bebek ile 80 yaşındaki Sise Anne cezaevindedir. İşte zulüm budur. Bütün bir ülkeyi cezaevine çevirdiler ve tutsak almak istiyorlar. 

REHİN TUTULAN SİYASETÇİLER SELAMLANDI

Figen Yüksekdağ’a buradan selamlarımı yolluyorum. Figen gibi, Gültan gibi, Sebahat gibi binlerce kadın yoldaşım tutsak. Çünkü bu iktidar erkek egemen zihniyetiyle kadınlara zulmetmeye devam ediyor. Çünkü faşizm erkek egemendir ve iktidarlarını sürdürmenin yolu kadını yok saymaktır. 

'FAŞİZMİN SONU YAKIN!'

Faşizmin sonu yakındır. İşte 31 Mart seçimlerinde sandığa gittiğimizde emin olun o gün iktidarın sonunun başlangıcı olacaktır.”

Tüm kayyumcu zihniyeti çöpe süpüreceğiz, bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız. Ülkeyi cumhur ittifakı denilen bu garabetten kurtaracağız. Kayyum demek zulüm demek, bütün kayyumlar 96 belediyemize atanmış ve hepsi borçlanmış. Bu borçlanma karşılığında tek hayırlı bir iş yapmamışlar. Sadece yandaş müteahhitleri zengin etmişler. 

'İŞGAL ETTİLER, KADIN PAZARI KURDULAR!'

Türkiye’de Kürt halkına yönelik şiddet yetmiyormuş gibi sınır dışına çıkmış, Efrîn'de bu halka zulmediyor. 7 yıldır aynı laf, aynı senaryo. Şengal'i, Maxmur’u bombaladınız, sivilleri katlediyorsunuz. Kadın pazarı kurdular, bundan beter daha ne olabilir! Bütün bu zulmün sorumlusu bu iktidardır. Bunu bildiği için topluma sürekli bir terör hikayesini anlatıyor, sürekli bu ülkeyi terörize eden sizsiniz. Her ağzını açtığında nefret söylemi ve düşmanlıktan başka bir şey yok. Buna son vermenin yolu da haklarımıza sahip çıkmaktan geçiyor. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız."