Temelli: Önümüzdeki her barajı yıkacağız!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlerin savaş seçeneğine son verme günü olacağını söylerken, "Her barajı yıkacağız" dedi ve dayanışma çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçim çalışmaları kapsamında Batman’ı ziyaret etti. Temelli’ye ziyaretlerinde Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Nejdet İpekyüz ile partililer eşlik etti. 

'HER BARAJI YIKACAĞIZ!'

İlk olarak geçtiğimiz günlerde tutuklanan il eş başkanları Nizamettin Toğuç’un ailesini ziyaret eden Temelli, daha sonra HDP’ye dönük siyasi soykırım operasyonları kapsamında yakınları tutuklanan kimi ailelere ziyaretlerde bulundu. Programını partisinin İl Örgütü’nü ziyaret ederek sürdüren Temelli, burada basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Temelli, siyasi soykırım operasyonlarının iktidarın seçim kampanyaları haline geldiğini söyledi.

"HDP’yi düşmanlaştırmak, arkadaşlarımızı tutuklamak dışında bir şey yapılmıyor. Türkiye artık bu oyuna gelmeyecektir. 24 Haziran bunun en önemli kanıtıdır. Yerel seçimlerde sandığa irademiz yansıyacaktır. Umduklarını değil, sandıklarda buldukları ile yaşayacaklardır" vurgusunda bulunan Temelli, "Önümüzde hangi barajı koyarlarsa yıkacağız” dedi.

ERDOĞAN'IN SAVAŞ HEVESİNE TEPKİ

Temelli, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün grup toplantısında dile getirdiği Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıkları üzerine değinerek, "Bölgeyi savaşa sürükleme sevdasından vazgeçmiyor" tepkisinde bulundu.

Dörtlü zirveye de atıftan bulunan Temelli, “İstanbul’da masa kurdular ama Suriyeliler yok. Militarist olmayan çözümler diyorlar. Ertesi gün karşımıza Suriye krizi çıkıyor" dedi.

Dünya Kobanê Günü'nü kutlayan Temelli, "Türkiye'nin barışı Kobanê'den geçiyor" dedi.

HDP’nin tutuklu bulunan önceki eş genel başkanları ve partili bazı milletvekillerinin Kobanê’den dolayı yargılandıklarını anımsatan Temelli, “Ülkede barış ve demokrasi mücadelesi vermek, suç haline geldi" diye ekledi.

'BAŞARAMAZSAK, SAVAŞ SEÇENEĞİ BİLE KALMAZ!'

Yerel seçimlere ilişkin konuşmaya devam eden Temelli, "Kendi adaylarımızı dayatarak değil, halkın iradesine saygı göstererek, adaylar konusunda Türkiye’nin her yerinde dayanışma gösterebiliriz. Önemli olan faşizmin kurumsallaşmasından kurtulmaktır. Başaramazsak, yarın bir seçim seçeneği bile kalmayabilir" diye konuştu.

'BARIŞ İSTEYEN AKADEMİSYENİ UZAKLAŞTIRIRSANIZ...'

Temelli, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın katıldığı bir TV programında "İslami olarak Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzı ayn'dır. Karşı gelmek de haramdır’ sözlerine de, şu yanıtı verdi:

"Üniversitelerin bilim hakkına sahip çıkan, liyakatla oraya gelmiş, barıştan, demokrasiden yana insanları KHK’lerle uzaklaştırırsanız, bu türden açıklamaları çok duyarsınız."

‘SAVAŞ BÜTÇESİ'

Temelli, bütçe görüşmelerine de değinirken, 2019 bütçesinin savaş bütçesi oloduğunu belirtti. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, açıklamalarının ardından partililerle basına kapalı olarak toplantıya geçti.