Tetwan’da belediye tamtakır devralındı

Tetwan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, belediyenin 1 milyar 500 bin TL’ye yakın borcu olduğunu belirterek, neredeyse hiçbir iş makinesinin olmadığını, bütün gayri menkullerin satıldığını söyledi.

TETWAN'DA KAYYUM ENKAZI

Tetwan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, “Halkımız bize güvendi. Yıkımın boyutu ne olursa olsun halkımızla birlikte bunun üstesinden geleceğiz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçim hilelerine rağmen büyük bir başarı elde etti. Kurdistan'ın birçok kentine yaklaşık 55 bin asker ve polis taşıyan AKP-MHP iktidarının hesapları, çoğu yerde tutmadı. Kürt halkı, sandık başına giderek, "DEM Parti" dedi. 2019 yerel seçimlerinde hilelerle AKP’ye verilen Bedlîs’in (Bitlis) Tetwan (Tatvan) Belediyesi de büyük bir oy farkıyla DEM Parti’ye geçti. DEM Tetwan Belediyesi Eşbaşkanları Belkıza Beştaş Epözdemir ve Mümin Erol, mazbatalarını aldı. ANF'ye konuşan Tetwan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, belediyenin 1 milyar 500 bin TL’ye yakın bir borç batağında olduğunu belirterek, AKP yönetiminin neredeyse her şeyi sattığını söyledi. Erol, “Neredeyse hiçbir iş makinesi yok, bütün gayri menkulleri satılmış durumda“ dedi. 

ÇALIŞAMAZ DURUMDA BIRAKILMIŞ

Belediyenin çalışamaz duruma getirildiğini kaydeden Erol, şöyle devam etti: “Öncelikle yapılan yolsuzluklara ilişkin bir teftiş kurulu kurup inceleme yapacağız. Yaptıkları her işlemi, her yolsuzluğu takip edeceğiz. Satışların gerçek satışlar olup olmadığını, gelen satış bedellerinin nereye gittiğini araştırmamız gerekiyor. Bunu eksiksiz yapacağız ancak aynı zamanda halkımızın bütün ihtiyaçlarına cevap vermek için belediyenin asli hizmetlerini yapmaya devam edeceğiz. Mutlaka yetersiz kaynaklar nedeniyle sıkıntılarımız olacaktır ancak çok güçlü bir iradeyle bunu aşacağız. Sıfır yolsuzluk söylemimizin altında duracağız. Yolsuzluk yapmadan, yapılmasına izin vermeden, kaynak arttırarak asli hizmetlerimizden geri durmayacağız.”

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İLKESİYLE YENİDEN İNŞA

Tetwan’da şeffaf belediyecilik ilkesini hayata geçireceklerini, bütün harcamaların halka açılacağını söyleyen Erol, şunları ifade etti: “Şeffaf belediyecilik ilkemizle ilgili olarak, muhasebe kayıtlarımızın tamamını halkın denetimine açmayı düşünüyoruz. Bütün reklam billboardlarını dolduracağız. Halkımızın sorgulama yetkisi olacak. Denetime açık bir muhasebemiz olacaktır. Belediyenin israf ettiği noktaları tespit ettik, israfı ve yolsuzluğu keserek, şeffaf ve katılımcı bir belediyeyi yeniden inşa edeceğiz. Halkımız bize güvendi. Yıkımın boyutu ne olursa olsun halkımızla birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Belediyenin kaynakları da artık halkındır ve halkın hizmetindedir. İlçe halkının umudunun karşılığını vermek için hizmet edeceğiz."