TEV-DEM: Türk devleti kaybedince fitne siyasetine başvuruyor

TEV-DEM, Türk devletinin Efrîn'de halkları birbirine düşürmeye çalıştığına dikkat çekti. TEV-DEM, koruculara saldırılarda yer almama çağrısı yaparken, "Büyük kayıp veren Türk devleti, çocuklarınızı ölüme göndermektedir" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına ilişkin yaptığı bugünkü yazılı açıklamasında, “Efrîn halkının efsanevi direnişi karşısında yenilgiye uğrayan işgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları, halkların birliği ve ortak yaşamına yönelik politikalarını devreye soktu" dedi.

'FİTNE YAYABİLMEK İÇİN YOĞUN ÇABA İÇİNDE'

"Erdoğan Suriye savaşının başından bu yana Suriye halklarının arasına fitne yayabilmek için yoğun çaba sarf etmektedir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Erdoğan, YPG/YPJ güçlerinin Girê Spi’yi 2015 yılında DAİŞ’ten özgürleştirilmesinin ardından yalanlara başlayarak, YPG’nin soykırım politikası güttüğünü iddia etti. Ancak Erdoğan’ın bu iddiaları bölgede bulunan halkların ortak direnişi ile boşa çıktı.

Bölge halklarının mücadelesini yürüttüğü demokratik ulus projesi, Erdoğan’ı korkutmaktadır. Bu yüzden de bölge halklarını birbirine düşürmek için fitne ve fesat siyaseti yürütmektedir. Bu siyaset de Osmanlı’nın halkların birliğine karşı yürüttüğü siyasetlerin devamıdır. Erdoğan Efrîn’de kendilerini ‘Suriye muhalefeti’ olarak adlandıran grupları kullanmaktadır. Erdoğan bu uygulamaları ile bölgedeki Arap ve Kürt halkı arasında karışıklık çıkarmaya ve bunun sonucunda da Suriye savaşını körüklemek istemektedir.

Kürdistan’da da çelişkileri körüklemeye girişen Erdoğan, Kürdistan’daki köy korucularını Efrîn’e yönelik saldırılarda kullanmak istemektedir."

'EFRÎN'DE BÜYÜK KAYIP VERİYORLAR'

TEV-DEM, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi: "Tüm bu saldırılar ve Erdoğan’ın girişimlerine rağmen halkların federal projesi mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyoruz. Arap halkı başta olmak üzere halklar arasına yaymak istenen fitne siyasetini hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Efrîn’e yönelik saldırılarda kullanılmak istenen Kürt koruculara da Efrîn’e yönelik saldırılarda yer almama çağrısında bulunuyoruz. Efrîn’de büyük kayıplar veren Türk devleti, çocuklarınızı ölüme göndermektedir.”