Tevgera Azadî Eş Başkanı: Merkezimizi teslim etmeyeceğiz!

Abluka altına alınan Tevgera Azadî'nin Eş Başkanı Mihemed Ebdullah, “Bizi zorla çıkarmaya çalışırlarsa gösterileriler düzenleyecek ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız" dedi.

Süleymaniye asayiş güçleri Salı günü sabah saatlerinde “Bölgede resmiyetiniz yok” gerekçesiyle Tevgera Azadî merkezini ablukaya aldı. Yaklaşık 3 saat süren ablukanın ardından Tevgera Azadî üyeleri ve halkın tepkileri üzerine asayiş güçleri geri çekildi.

Geri çekilen asayiş güçleri yarın (28 Kasım) sabaha kadar Tevgera Azadî’ye İçişleri Bakanlığı'ndaki resmi işlemlerini tamamlaması için süre verdi, aksi takdirde merkezi kapatacaklarını belirtti.

'BAŞUR İKTİDARI İŞGALCİLERE TESLİM OLMAK İSTİYOR'

Rojnews'e konuşan Tevgera Azadî Eş Başkanı Mihemed Ebdullah, “Asayiş güçleri merkezi kapatmamız için bize 24 saat mühlet verdi. Biz de asayiş güçlerine merkezimizde kalacağımızı söyledik. Onlar gelip üzerimize kilit vursunlar, merkezimizi bizi zindana çevirip bizi burada tutsunlar. Biz asla merkezimizi onlara teslim etmeyeceğiz. Şayet bizi zorla çıkarmaya çalışırlarsa gösteriler düzenleyecek ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.

Siyasi baskı altında olduklarını kaydeden Ebdullah, "Başûrê Kurdistan’daki iktidar kendini işgalcilere teslim etmek istiyor. Tabii ki Tevgera Azadî’nin mücadelesine ve faaliyetlerine mani olacaklardır" diye tepki gösterdi.

Kürdistan Toplumu Özgürlük Hareketi’nin Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerine katılmasına izin verilmemesine ilişkin de Ebdullah, "Başûrê Kurdistan’ı yöneten partiler, işgalci devletlerin etkisi altında oldukları için Kürdistan Toplumu Özgürlük Hareketi’nin seçime katılmasına izin vermediler. Çünkü parlamento demokratik ve demokratik olmayan kanun arasındaki savaş yeridir" dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 25 Kasım’da yaptığı bir açıklamada İç işleri Bakanlığı’ndan izin almayan örgüt ve partilerin ofislerinin kapatılacağını söylemişti.