Tevgera Azadî kapatmalara ilişkin Bağdat’a başvurdu

Tevgera Azadî, bürolarının kapatılmasına ilişkin hazırladığı bir dilekçeyi Irak Yüksek Seçim Kuruluna bağlı Siyasi Partiler Ofisine sundu.

Tevgera Azadî Yürütme Kurulu üyesi Hisên Kerkûkî’nin başkanlığında heyet ve Yeni Nesil (Nifşê Nû) Partisi Irak Parlamenteri Yusra Receb, siyasi partilerin yasaklanması ve kapatılmasına karşı şikayet dilekçesi hazırlayarak Bağdat’ta Irak Yüksek Seçim Kuruluna bağlı Siyasi Partiler Ofisine sundu.

Tevgera Azadî’nin dilekçesinde “Irak anayasası siyasi partiler kanunu 139. Ve 4.maddesine göre 2017 yılında Irak hükümeti tarafından resmi bir parti olarak kabul edildik. Ancak Kürdistan Bölgesi Hükümeti aldığı kararla bölgede partimizi yasakladı ve ofislerimizi kapattı. Yine eylem yapmamıza müsaade edilmemektedir” denildi.

Irak Yüksek Seçim Kuruluna bağlı Siyasi Partiler Ofisi yöneticilerinden Ebdulah Faz Hisên, Tevgera Azadî’nin resmi bir parti olduğunun altını çizerek, ne Irak’ta ne de Kürdistan Bölgesinde faaliyetlerinin yasaklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Faz Hisên, Tevgera Azadî’nin Irak’ın her yerinde parti ofisi açabileceğini dile getirdi.

Hisên, konuyu incelediklerini ve sorunu çözeceklerini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 25 Kasım’da çıkardığı karar ardından Tevgera Azadî’nin 5 bürosunu kapatmıştı.