Türk askeri Dersim'in her yerini yakıyor!

Dersim'de Türk askerinin çıkardığı orman yangınları kentin her yerine yayılıyor.

Dersim'de Türk ordusunun operasyonları kapsamında çıkan orman yangınları, dün gece itibarıyla kentin dört bir tarafına yayıldı. Yangınlar, merkeze bağlı Kutudere, Harsi, Areki, Zargovit ile Ovacık ilçesine bağlı Ahpanos bölgesinde sürüyor. Yüzlerce hektarlık alanda çıkan yangınlar giderek genişliyor. Yine merkeze bağlı Pilvenk mevkiinde de bugün orman yangını çıktığı öğrenildi.  

Ayrıca dün gece Dersim'in Mazgirt ilçesinde başlatılan operasyon sonucu Kale ile Geban bölgesi arasında yangın çıktı. Yangının Kale köyü yakınlarında sürdüğü, köyde giriş-çıkışların engellendiği aktarıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: ASKER ENGEL OLUYOR

Mazgirt Belediyesi Başkanı Tekin Türkel de, operasyonun sürdüğünü belirterek, yangınların Kale köyüne kadar geldiğini ancak belediye olarak köyün içine sıçramasını engellediklerini aktardı. Ancak yangınların farklı bölgelerde genişleyerek sürdüğünü söyleyen Türkel, Türk askerlerinin yangını söndürmelerine izin vermedikleri için bölgeye gidemediklerini kaydetti. Türkel, bir an önce operasyonun sonlandırılması ve yangına müdahale edilmesini istedi.