'Türk devleti komplonun bekçisidir'

HPG gerillası Baz, Öcalan'ın fiziki olarak esir tutulduğunu ama fikirlerinin yayılıp yaygınlaştığını belirterek, Türk devletinin, devletlerarası komploya bekçilik yaptığını söyledi.

HPG gerillası Mordem Baz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen 15 Şubat devletlerarası komplonun sadece fiziki bir tutsaklık halini aldığını, Öcalan'ın fikri olarak büyük bir özgürlüğe ulaştığını söyledi.

Devletlerarası komplonun yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuşan HPG gerillası Mordem Baz, devletlerarası komplodan önce de birçok kez Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük komplo girişimlerinin olduğunu ifade ederek, Zeynep Kınacı’nın eylemi hatırlattı: "Hegemon güçlerin bir olup Önderliğimiz üzerine uyguladıkları 15 Şubat komplosu özde Önderliğimiz ve Hareketimiz olmak üzere tüm Ortadoğu halklarını ve Kürt halkını tasfiye etmek amacıyla yapıldı. Bu komplo 15 Şubat'ta Önderliğimizin fiziki esaretini getirmiş olsa da 15 Şubat 1999 tarihi öncesinde de Önderliğimize karşı suikast girişimleri, komplo girişimleri olmuştur. Özellikle 30 Haziran 1996'da Önderliğimize karşı geliştirilmeye çalışılan suikast girişimine en büyük cevabı Şehit Zilan arkadaşımız vermiştir. Önderliğimiz için verdiği fedaice cevap, bizim için büyük bir felsefe ve kültür haline gelmiştir. Önderliğimiz, ‘Şehit Zilan benim komutanımdır' diyor. Önderliğimize karşı yapılacak her türlü girişime karşı bütün fedai güçleri olarak her zaman fedai çizgide direnmeye hazır olduğumuzu düşmanın çok iyi bilmesi gerekiyor.”

FİKRİ OLARAK ÖZGÜR

Baz, 15 Şubat komplosunun, hegemon güçlerin sadece bir şahsa karşı değil aynı zamanda bir Hareketin, fikrin, ideolojinin, bütün halkların tasfiyesi olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Baz, şöyle devam etti: "Bu onurlu direnişi ve Hareketimizi tasfiye etmek amacıyla Önderliğimizi tutsak etmeyi amaçlamışlardır. Kuşkusuz bu esaret hali sadece fiziki bir tutsaklık halini almıştır. Önderliğimiz İmralı işkencehanesinde fikri olarak büyük bir özgürlüğe ulaşmıştır. Bütün fikirlerini özellikle Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasına ve tüm dünyaya yaygınlaştırmış ve birçok kesim Önder Apo’nun fikirlerini özümsemiştir."

KOMPLO DEVAM EDİYOR

Devletlerarası komplonun günümüzde de devam ettiğini savunan Baz, şunları söyledi: "Özellikle 2015-2016'da öz yönetim direnişlerinde halkımız üzerinde uygulanan kırım politikaları ve işkenceler devletlerarası bir komplonun devamıydı. Aynı zamanda bugün de Efrîn’i işgal girişimi de devletlerarası komplonun devamıdır. Her defasında devletlerarası komplo boşa çıkarılmasına rağmen hegemon güçler bunu tekrardan gündemleştirmek, Hareketimizi ve halkımızı yok etmek için varını yoğunu seferber ediyor. Küçücük bir yer olmasına; siyasi, askeri, ekonomik güçleriyle saldırmasına rağmen Önderliğimizin, gerillanın ve halkın iradesiyle Efrîn’de büyük bir direniş sergileniyor. Efrîn’de Erdoğan’ın büyük bir akıl tutulması yaşadığı görülmektedir. Erdoğan ancak Efrîn’de yediği büyük tokat ve darbeyle bu akıl tutulmasından kurtulacaktır."

TÜRK DEVLETİ BEKÇİLİK YAPIYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin asla esaret altına alınamayacağını vurgulayan Baz, "Bu komplo devletlerarası bir komplodur. Türk devleti sadece İmralı'da bekçilik yapıyor. Önderliğimize karşı gerçekleştirdikleri komplo ile Hareketimizi tasfiye edebileceklerini, halkımızı kontrol altında tutabileceklerini düşünüyorlardı. Halbuki Önderliğimizin fiziki olarak İmralı işkencehanesinde olmasına rağmen fikirlerinin yeryüzünde dolaştığını göremiyorlar mı? Önderliğimiz eğittiği militanlar ve halklar, yarattığı fikirler ile komplonun boşa çıktığını demokrasi düşmanı güçlere en büyük şekilde göstermiştir" diye konuştu.

KÜRDİSTAN GENÇLİĞİNE ÇAĞRI

HPG gerillası Mordem Baz son olarak direnişlerin yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek Kürdistan gençliğine çağrıda bulundu: "Dağlarda ovalarda düşmana verilebilecek en büyük cevap; büyük bir direniş ve büyük bir mücadeledir. Bunu yapacak olan da Kürdistan gençliğidir. Kürdistan gençliği onurlu bir halkın ve onurlu bir fikrin, mücadelenin mirasçısıdır. Kürt gençliğinin özgür dağlarda, bütün gerilla saflarında ve bugün Efrîn’de direnen yoldaşlarımızla büyük bir direniş sergilemesi gerekiyor."