Türk işgaline tepki büyüyor: Goran'dan Ulusal Cephe'ye destek

Goran, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Ulusal Cephe’ye destek verdi.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı kurulan Ulusal Cephe üyeleri temaslarını sürdürüyor. Cephe üyeleri, dün Yekgirtu’yu ziyaret etmelerinin ardından, bugün de Süleymaniye’de Goran Hareketi’ni ziyaret etti.

Görüşme basına kapalı yapıldı ve görüşmenin ardından Ulusal Cephe üyesi Aram Helednî, Goran Hareketi’ne yaptıkları ziyarete ilişkin açıklamada bulundu.

'GORAN DESTEĞE HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI'

Goran Hareketi’nin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı durmasını, tepkilerini geliştirmelerini istediklerini belirten Heledni, Goran’ın isteklerini olumlu karşıladığını ve Türk devletinin başlattığı işgal saldırılarına karşı destek vermeye hazır olduklarını belirttiğini aktardı.

'TÜRK DEVLETİNE KARŞI ORTAK TAVIR...'

Aram Heledni, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Ulusal Cephe olarak tüm siyasi partilerle görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, “Partilerle yaptığımız görüşmelere işgale karşı durmalarını istiyoruz ve işgale karşı taleplerini Irak ve Kürdistan Bölgesi parlamento ve hükûmetlerine de iletmelerini istiyoruz. Ulusal Cephe olarak herkesle görüşüp, işgalci Türk devletine karşı ortak bir tavır geliştirmek istiyoruz” dedi.