Türk ordusu çaresiz: Gerillaya bildiri atıyor!

Türk ordusu, Medya Savunma Alanları ve Başûrê Kurdistan yerleşim alanlarına, "Teslim ol, özgür ol" yazılı bildiriler atıyor.

İç ve dış siyasette büyük bir tıkanmayı yaşayan AKP-MHP faşizmi, açmazdan çıkabilmek için tuhaf saldırı tekniklerini kullanıyor. Medya, psikolojik Hava harekâtlarında kullandıkları materyallere (misket bombası, füze, kazan...) 'kuşlama-bildiri'yi de ekledi.

ÇARESİZLİĞİN BİLDİRİSİ

Medya Savunma Alanları semaları üzerinden süzülen Türk işgalci devletine ait uçaklardan şunların yazılı olduğu bildiriler atılıyor:

"Bu yıl içerisinde toplam 900’e yakın terör örgütü mensubu güvenlik güçlerimize teslim oldu ve hepsi yeni bir başlangıç yaptı. Bunlardan biri de sen olabilirsin."

Bildiriler hem gerilla hem de sivil alanlara atılmış durumda. Ayrıca, askeri kamuflaj elbise giyimli, yüzünde siyah beresi olan bir asker, diğeri ise yüzü buzlanarak verilen teslim olan bir ‘gerilla'nın fotoğrafı da bildirinin altına eklenmiş durumda.

Halk, Soranca-Arapça alfabe bildikleri için, Türk askeri oldukları dışında bir ibareyi anlamadıklarını belirtirken, bildirilerin yerleşim mekanları yakınlarına atılmasına anlam veremediklerini belirtti.

'ELİNDE BAŞKA TEKNİK KALMADI'

Gerillalar, gülünç buldukları yönteme dair şunları ifade etti:

"Karşı devrimci kuşlama! Gençliğimizde çok modaydı, üniversite ve gençlik çalışmalarında iken düşmanı deşifre etmek için ya da yapacağımız eylemlere çağrı için yapardık. '90’larda da düşman bizden çalıp kullanmaya başladı. Gerillaya karşı hiç işe yaramıyor olmasına rağmen atmaya devam etti. Tasfiye sürecinden bu yana görmemiştik aslında. KDP ve birçok farklı karanlık güçle ittifak yapıp kaçan yeminli Özgürlük Hareketi düşmanları kullanılıyordu o zamanlar. Bugün ise Medya Savunma Alanlarına atılan bu kağıtlar düşmanın ne kadar da koflaşmış, çirkinleşmiş ve artık uygulayabildiği her şeyi uyguladığı fakat başarılı olamadığı için ne oldum delisi haline geldiğinin bir ifadesidir."

HANİ 750 GERİLLA KALMIŞTI?

Bu arada, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerilla için "Zaten sayıları 700-750 civarında kaldı" demişti. Bildirilerdeki "900 örgüt mensubu teslim oldu" ifadesi ise Soylu'nun yalanını ortaya çıkarıyor.