Türk ordusundan bombardıman

Türk ordusu gerilla alanlarını karadan ve havadan bombalıyor. Tendürek Dağı’na yönelik bombardımanda 4 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

12 Haziran günü saat 03.00 ile 06.30 arasında işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı’na bağlı Kırê Sarıxsu alanını obüs, havan ve savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda görevleri başında olan 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

17 Haziran günü saat 20.30 ile 21.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Dola Şehidan alanı ile Bêpalan köyü çevresini bombalamıştır.

18 Haziran günü (bugün) saat 10.00 ile 10.30 arasında savaş uçakları yine Kandil bölgesine bağlı Tûkê köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir can kaybı yaşanmazken yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir. “