Tutsak Mazlum Dağ KDP işkencesini anlattı

KDP güçlerinin denetimindeki Hewlêr Cezaevi’nde tutulan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, tek tip elbise uygulamasına karşı çıktıkları için işkence gördüklerini belirtti.

Başûrê Kurdistan’da 17 Temmuz 2019'da Türk devletinin  MİT görevlisi Osman Köse ile Irak vatandaşı Neriman Osman ve Beşdar Ramazan'ın öldürüldüğü saldırı gerekçesiyle ilk derece mahkeme tarafından idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er cezaevindeki işkenceyi anlattı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre Hewlêr Cezaevi’nde tutulan Dağ, 14 Mayıs’ta aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan işkenceyi paylaştı.

Mazlum Dağ, KDP güçleri tarafından fiziki işkence gördüklerini belirtti. Ailesi, Dağ’ın aktarımlarını şu sözlerle dile getirdi: “Keyfi aramalar yapılıyor. Bizlere fiziki şiddet ve hakaretler ediliyor. Bizlere iki üç hafta önce tek tip elbise uygulaması dayatıldı, kabul etmedik. Telefon hakkı ve revire çıkma hakkını elimizden alacaklarını söylediler. Aynı şekilde bizleri tekli odalara alacaklarını belirttiler.”

Dağ ailesi, 14 Mayıs’tan sonra çocuklarıyla iletişime geçemediklerini ve hayatından endişe ettiklerini belirtti.