Tutsak yakınları ısrarcı: İmralı tecridini kıracağız

Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak yakınları, İmralı tecridinin kırılması için ısrarcı oldukları mesajını verdi.

ADALET NÖBETİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbetleri, Mêrdîn ve Êlih’te devam etti.

 
MÊRDÎN
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında başlatılan nöbet 97’nci gününe girdi. Barış Anneleri ve tutsak yakınları tarafından sürdürülen eylem, birçok kişi tarafından ziyaret edildi. Direniş şarkılarının söylendiği ve sloganların atıldığı eyleme katılan tutsak yakınlarından Hüznügül Kalkan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 3 yılı aşkın bir süredir haber alınamadığını hatırlatarak, hem tutsakların hem de kendilerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünde ısrarcı olduklarını söyledi.
Adalet Nöbeti’nin sonuç alıncaya dek sürdürüleceğini vurgulayan Kalkan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yarın DBP il binası önündeki eylem için katılım çağrısında bulundu.


ÊLİH
Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde, tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 72'nci gününde devam etti. DBP Êlih İl Örgütü binasında yapılan nöbette anneler “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlük giydi.

Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA) aktivistleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, DBP, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticilerinin ziyaret ettiği nöbette, tecridin kırılması için mesajlar verildi.