Tutuklu çocuklar için 'rehinliğe devam' kararı

Nusaybin’deki soykırımcı saldırılar sırasında tutuklanan çocukların duruşması görüldü. Mahkeme Heyeti, çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde soykırımcı saldırıların devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde mahsur kaldıkları binalardan tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuk hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü. Her biri hakkında 76 kez ayrı ayrı “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası istenen 17 çocuğun duruşması Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mardin Cezaevi’nde tutuklu bulunan bir çocuğun katıldığı duruşmaya, bir çocuk da Urfa’da tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer 15 çocuk ise SEGBİS bağlantısı kurulamadığı için duruşmaya katılamadı.

'TEK BİR DELİL YOK'

Avukatlar, çocukların üzerlerine atılı suçun vasfının oluşmadığını ve çocukların Nusaybin'deki 'yasak' sırasında mahsur kalan çocuklar olduğunu belirtti. Avukatlar, dosyada çocukların üzerine atılı suça dair tek bir delil olmadığını ve sadece yasaklı mahallelerden çıkmış olmalarının suçlamaya gerekçe yapıldığını kaydetti.

KARAR

Dava savcısı ise, çocukların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını isteyen mahkeme heyeti, adli kontrol şartlarının yetersiz olacağını savunarak, çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma 15 Kasım'a ertelendi.