‘Ulusal birlik için KNK çatısı altında buluşmalıyız’

KNK'nin 18’inci Genel Kurulu’na katılan YNK'li Bilêse Cebar Ferman ve Zerdeşti Kürtleri temsilcisi Pir Lokman, Kürdistan'ın özgürlüğü için tüm partilerin ortak bir noktada buluşması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda'da düzenlenen Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) 18'inci Genel Kurulu’na Kürdistan'ın 4 parçasından siyasi parti, kurum ve inanç temsilcileri katıldı. Toplantıya katılan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yönetiminden Bilêse Cebar Ferman ve Kürdistan Zerdeşti temsilcisi Pîr Loqman, ulusal birliğin önemine dikkat çekti.

Farklı görüşten partilerin mutlaka KNK çatısı altında buluşması gerektiğini vurgulayan YKN'li Bilêse Cebar Ferman, "Kürtler olarak birliğe çok ihtiyacımız var. Kürdistani partiler de birlik için ortak bir noktada buluşmalı. Kürt partileri yıllardır mücadele ediyor, görüşlerimiz ne kadar farklı olursa olsun bütün partiler bir araya gelip Kürtlerin özgürleşmesi için ne yapmalıyız onu tartışmamız lazım" diye konuştu. Silahlı mücadelenin yeterli olmadığına dikkat çeken Ferman, Kürdistan davası için başta parlamento olmak üzere tüm alanlarda mücadelenin büyütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

‘KÜRDİSTANİ PARTİLERİN KNK’DE BİR ARAYA GELMESİ GEREK’

Kürtlerin sesini tüm dünyaya duyurmak için çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Ferman, "Herkes kendi alanında mücadelesini büyütmeli. Ulusal birlik için KNK sembolik bir kurumdur. Kürdistani partilerin KNK'de bir araya gelmesi gerek. Bütün farklılıklarımıza rağmen hiçbir parti birbirini karalamamalı, iç barışı ve diyaloğu esas almalıyız. Hepimizin amacı Kürtlerin ve Kürdistan'ın özgürlüğü. Bunun için birlik olmalıyız" dedi.

Zerteşti Kürtleri temsilen ilk defa KNK toplantısına katıldığını söyleyen Pir Lokman, "Kürdistan'ın diğer parçalarından farklı kesimlerin bir araya geldiği böyle bir toplantıya katılmaktan çok memnun oldum. Kürtlerin geleceği için bu tür ortak toplantıların düzenlenmesi çok önemli. Kürdistan'ın 4 parçasından gelen temsilciler burada sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Madem Kürtlerin birlik olması konusunda hepimiz hemfikiriz o zaman ona göre çalışma yürütmemiz gerekir. İç barışın sağlanması ve ortak yaşamamız için tüm Kürdistani parti ve kurumların güçlerini birleştirmesi lazım. Artık en kısa zamanda artık ulusal kongreyi yapmalıyız" diye konuştu.