Urfa’da 5 kişi tutuklandı

Urfa'da tecride karşı açlık grevinde bulunan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için yapılan açlık grevine destek verdikleri için 5 kişi tutuklandı.

Urfa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevine giren DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek açlık grevinin yapıldığı HDP il banasını basan polisin gözaltına aldığı 47 kişiden Osman Kıkıç, Cemile Dağtekin, Mehmet Altundağ, Osman Aydoğdu ve Mehmet Şahin ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 39 kişi ise adliyeye çıkarıldı.

Adliyeye çıkarılanlardan 39 kişiden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili "Yardım yataklık", Barış Anneleri Selvi Ötünç, Hadle Oğur ile Şükrü Turgut, Mehmet Ali Oba ise "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile tutuklanırken, 33 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan basılan parti binasının çalışanı olan Suriye uyruklu Halid Müslüm ise, ülkesine gönderilmek üzere Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Müslüm'ün Kobanê'den DAİŞ saldırısında Urfa'ya sığındığı, eşi ve 5 çocuğu ile merkez Haliliye ilçesi Devteşti mahallesinde oturduğu öğrenildi.