Van’da HDP Gençlik Konferansı: Tecridi yine gençlik kıracak

HDP Gençlik Meclisi tarafından ‘Örgütlenelim, özgürleşelim’ şiarıyla yapılan Gençlik Konferansında konuşan HDP Milletvekili Remziye Tosun, tecrit politikasını da gençliğin kıracağını belirtti.

‘Örgütlenelim, özgürleşelim’ şiarıyla HDP Van Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen konferansa HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, Van milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, belediye eş başkanları Rojbin Sevil Çetin, Faruk Demir ve gençler katıldı.

‘SALDIRILAR GENÇLİĞİ DAHA KARARLI KILIYOR

Saygı duruşunun ardından söz alan HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, “Ülkenin içine girdiği siyasal, ekonomik kriz, Ortadoğu’da gelişen baş döndürücü siyasal-sosyal gelişmeler ve tüm bunların ortasında Kürtlere karşı geliştirilen uluslararası inkâr ve imha politikalarına karşı Kürtler de tüm güçleri ile demokrasi ve insanlık mücadelesi veriyor" dedi.

Toplumsal sömürüye karşı geçliğin direniş meşalesini en zor koşullarda taşıdığını ve bundan vazgeçmediğini kaydeden Tosun, “Gençliğin toplumsal sorunlara çözüm arayışı sürekli olmuştur. Ne tanrı-krallara ne de imparator ve sultanlara boyun eğmiştir. Gençliğe işkence, zindan, sürgün, açlık özgürlük geri adım attıramamıştır. Bu baskı ve saldırılar aksine gençlerin inanç, kararlılık ve iradelerini daha fazla keskinleştirmiş ve güçlendirmiştir" dedi.

‘GENÇLİĞİN GÜCÜ ÖRGÜTLÜLÜĞÜDÜR’

Gençliğin kendini örgütlemesi kadar toplumu örgütleme sorumluluğu da bulunduğunu vurgulayan Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Örgütlü bir ortak tavır, düşünce birliğiyle eşit, özgür ve demokratik bir yaşamı inşa edebiliriz. Bunu yapabilecek en temel güç de gençlik ruhudur, genç düşünme biçimidir. Sonuç olarak gençliğin gücü örgütlülüğüdür. Tecridi yine gençlik kıracaktır. Beklentili tutum demokratik siyasetin değil devletçi siyasetin tutumudur. Bu tarz bir siyaset özgür Kürt kimliğinin ve gençliğinin siyaseti olamaz. Demokratik Türkiye mücadelesinin siyaseti olamaz. Geleceğimiz olan siz gençlerle beraber tüm faşist politikalara rağmen demokratik eşit ve özgür bir geleceği inşa edeceğiz.”

Tosun’un konuşmasının ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.