Van’da ses bombalı eylemler

Van’da kendilerine “Şehit Zamani ve Şehit Seve İntikam Birimleri” adını veren bir grup, Nisan ayında en az dört noktada ses bombalı eylem gerçekleştirdiklerini açıkladı.

“Şehit Zamani ve Şehit Seve İntikam Birimleri”, 21-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

21 Nisan’da AKP işbirlikçisi olduğu belirtilen “M.T” isimli bir kişinin evine ses bombası attıklarını belirten grup, eylem sonucunda evde maddi hasar oluştuğu bilgisini verdi.

Açıklamada, “23 Nisan gecesinde Wan’ın Tuşba ilçesi Demokrasi Caddesinde devriye atan işgalci polislere güçlendirilmiş ses bombası ile eylem gerçekleştirilmiş, eylemin sonucu netleştirilememiştir” denildi.

Diğer iki eylem ise şöyle sıralandı: “24 Nisan akşamı Wan’ın İpekyolu ilçesinin Bostaniçi Mahallesi’nde işgalci Türk devlet korucularının yoğunlukta oturduğu sokakta iki ses bombası ile eylem düzenlenmiştir.

26 Nisan akşamı Şehit Fırat Mahallesi’nde Birimlerimiz yolu trafiğe kapatmış mahalleye gelen işgalci Türk polislerine ses bombası ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirilmişti. Eylemde düşmanın yaralıları olmakla beraber yaralı sayısı netleştirilememiştir.”