Van Valisi de AKP'nin seçim çalışmalarına katıldı

Van’da seçim çalışmalarında halktan istediği desteği bulamayan AKP adaylarına, Van Valisi ve Kayyumu Mehmet Bilmez de destek vermeye başladı. Bilmez, mahalle ve köyleri dolaşarak AKP’ye oy istiyor.

Başta Van olmak Kürdistan'ın bir çok ilinde devlet memurları, AKP teşkilatı gibi seçim çalışması yürütmeye başladı. 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, Van Valisi ve Kayyumu Mehmet Emin Bilmez, Van’da mahalle ve köyleri tek tek ziyaret ederek AKP lehine seçim çalışması yürütüyor.

Kayyumu Bilmez, hemen hemen her gün bir köye ya da mahallelere uğruyor. Bilmez’in AKP il başkanı ve adayı gibi çalışma yürütmesine yurttaşlar sert tepki gösterdi. Vali Bilmez, 24 Ocak’ta Çaldıran İlçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların mahallelerinde devletin temsilcisi olduğunu ifade eden Vali Bilmez, her türlü sorunlarını kendilerine bildirmelerini istedi.

‘KAYYUMLAR GELDİĞİ YERE GERİ GÖNDERECEKLER’

Vali Bilmez, toplantıda muhtarlardan muhbirlik yapmasını istedi. Vali Bilmez, muhtarlarla yapılan toplantıdan sonra Çaldıran merkezinde de esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnaf ve halk, Kayyum Bilmez’e ilgi göstermezken Bilmez'in daha sonra Edremit ilçesine bağlı Çiçekli ve Köşk mahalleleri ile Tuşba’da Alaköy ve Atmaca köylerini de ziyaret etmesi halkın tepkisine neden oldu.

Van Valisi’nin AKP adayı gibi dolaştığını belirten insanlar, AKP ve valisinin boşa çabaladığını söyledi. AKP genel başkanı gelse bile AKP’ye oy vermeyeceklerini dile getiren Vanlılar, kayyumların geldiği yere geri göndereceklerini dile getirdiler.