VASKİ’de kahve fincanının faturası da halka kesiliyor

VASKİ, Müdür Ali Tekataş’ın yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor. Tekataş'ın yolsuzlukları bir yakını ile olan kavgası sırasında ortaya çıktı.

AKP hükümeti tarafından gasp edilen belediyelerden biri olan Van Büyükşehir Belediyesi'nde yeni yolsuzluklar ortaya çıkıyor. 3 Daire Başkanı'nın görevden alındığı ve 7 Daire Başkanı'nın da zorunlu izne ayrıldığı Büyükşehir Belediyesi'nde Elazığ ve Kayserililerin neredeyse tüm belediyeleri yönettiği bir dönem yaşanıyor.

Daha önce Elazığ’da vali olan ve ardından Van Valisi ve Belediye'ye kayyum olarak atanan Murat Zorluoğlu’nun özel isteğiyle Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Müdürlüğü'ne getirilen Elazığlı Ali Tekataş da milliyetçi çıkışları ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sürekli övmesi ile ön plana çıktı.

VAN OTOBÜSÜNÜ ELAZIĞSPOR'A TAHSİS ETTİ

Efrîn işgali sırasında 'Ben de Afrin'e gitmek ve savaşmak istiyorum' şeklinde açıklamalarda bulunan Ali Tekataş’ın milliyetçi nutuklarının altından büyük yolsuzluklar çıkıyor. Elazığ’da AKP Belediye Başkan adayı olmak için sürekli anket yaptıran ve geçen hafta Van otobüsünü Elazığspor’un maçları için tahsis eden Tektaş, Vanlıların tepkisini çekmişti.

Tekataş’ın bu aralar Van’da tüm kurum amirleri ve personeller arasında dilden dile dolaşan ama yoğun baskı ile dışarıya sızmasını engellediği yolsuzluk vakaları yaşanıyor. İddiaya göre Tekataş sürekli olarak kuruma aldığı kahve fincanı, çay bardağı, otantik demlikleri evine götürürken, bu malzemelerin parasını ise cebinden ödemek yerine kurum gideri adı altında müdürü olduğu kuruma ödetiyor.

KAVGA ETTİĞİ AKRABASI AĞZINDAN KAÇIRDI

Alınan bilgilere göre, Tekataş ve kendisinden menfaat temin etmek isteyen bir yakını arasında makam odasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Personelin araya girdiği kavga sırasında söz konusu kişi Tekataş’a 'Sen evine götürdüğün o kahve fincanlarına harcadığın paraların hesabını vereceksin' diye bağırınca Tekataş’ın neden kahve fincanlarına bu kadar yoğun ilgi gösterdiği de ortaya çıktı.

Tekataş, kurum gideri adı altında kendisine aldığı pahalı kahve fincanlarının maliyetini dahi halka yüklemiş olduğu anlaşıldı. Tekataş bunun yanında tüm günlük özel ihtiyaçlarını da kurum giderlerinden karşılıyor.