Vedat Aydın anıldı: Katil devlet!

Devlet güçlerince katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın, mezarı başında anıldı.

Halkın Emek Partisi’nin (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 28'inci yıl dönümde mezarı başında anıldı.

'YÜZ BİNLERCE VEDAT AYDIN...'

Mardin Kapı Mezarlığı'nda yapılan anmaya Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) milletvekilleri, yöneticileri ve Kürt siyasetçilerle birlikte Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın katıldı.

Anmada konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Vedat Aydın'ın büyük bir devrimci ve öğretmen olduğunu vurguladı. "Vedat Aydın demokratik siyasette öncü ve Kürt halkının onuruydu" diyen Ceylan, "Bunun için devletin içindeki karanlık güçler 28 yıl önce Vedat Aydın'ı katlettiler. Vedat Aydın şahsında zihniyetini de katletmek istediler. Belki Vedat Aydın'ı fiziken bizden aldılar ama fikri ve manevi olarak yüz binlerce Vedat Aydın yarattılar. Bugün milyonlarca insan hakikati, barışı ve onurlu bir yaşamı sağlamak için Vedat Aydın yolunda ilerliyor" diye konuştu.

'28 YILDIR KATİLLERİ ORTAYA ÇIKARMADILAR ÇÜNKÜ...'

Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın, devlet tarafından katledilen ağabeyinin katillerinin 28 yıldır ortaya çıkarılmadığını hatırlatarak, "Bunca yıldır biz katilin peşinde değiliz. Çünkü biliyoruz ki katil bir organizasyonladır. Geçmişten beri Kürtlere bu yapılmıştır. Bunun için tek tek kişilerin peşine düşmüyoruz” dedi.

HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları ise Aydın’ın faillerinin bilinmesine rağmen 28 yıldır açığa çıkarılmadığına dikkat çekerek, şöyle dedi: "Bu, devletin kuruluşundan beri var olan zihniyeti değişmedi. Halkımıza ve öncülerimize karşı düşmanlıklar her tülü katliamları yapıyor."

'KÜRT HALKINI YILDIRAMADILAR'

HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık da Vedat Aydın'ın ulusal değerlerine olan bağlılığına vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Barış ve demokrasi çığlıklarını yükselttiler. Uyanmış olan Kürt halkının iradesini kırmak için bu saldırıyı yaparak, Kürt halkını yıldırmak isteyenler yanıldıklarını anladılar. Kürt halkının mücadelesi devam ediyor."