GÖRÜNTÜLÜ

Wan Newrozu: Kürt halkı önderinin özgürlüğünü istiyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yüz binlerin katıldığı Wan Newrozu'nda konuştu. Konuşmalarda, halkın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istediği ve bunun için mücadele ettiği belirtildi.

WAN NEWROZU

Wan'da yüz binlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istediği Newroz'da konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,  şunları belirtti:

"Kürt halkının mücadelesi 100 yıldır devam ediyor. Bugün işte bu meydan bunu çok iyi gösteriyor. Onların politikası bunun karşında çöküyor. Ne yaparsanız yapın siz başaramayacaksınız ve Kürtler size baş eğmeyecektir. Savaş ve işgale karşı halkımız mücadelesini sürdürecektir. İnan ki Kürtler baş eğmeyecektir. Erdoğan ve Bahçeli Kürt halkının mücadelesi karşısında öyle zayıfladılar ki kontraya sarıldılar. Kürdistan’da binlerce Kürt'ü katledenlerde umut arıyorlar. 90’larda JİTEM karargahlarında yetiştirilip Kürtleri öldürenler bugün de aynı yöntemi deniyorlar. Siz katilsiniz ve halkımız bunu biliyor. Sizin bu planlarınız bu Newroz alanında çökmüştür.

Kürt halkı, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için ayaktadır. Kürt halkı, önderinin fiziki özgürlüğünü istiyor. Tüm dünyada tecrit ve Kürt düşmanlığına karşı mücadele edeceğiz. Ne olursa olsun başarı bizim olacaktır.”

HATİMOĞULLARI: BİZ YENİLMEYECEĞİZ

Ardından söz alan  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, "Sizler bizimle birlikte olduğumuz sürece o Ankara’dan faşizm yaymaya çalışanlar bilsin ki biz yenilmeyeceğiz. Erdoğan gelsin bu meydanı görsün. Kürtlerin kültürlerini, dilini ve mücadelesini nasıl koruduğunu görsün.

Sayın Öcalan’ın mesajı barış içeriyor ve halkın birlikte yaşamasını öneriyordu. Tüm muhataplara sesleniyoruz; Kürt sorunu bir statü sorunudur ve çözülmelidir. Kürt sorunu 4 parçanın sorunudur, halklar sorunudur ve çözülmelidir. Halkların barış içinde yaşayabilecekleri bir ortamın inşası gerçekleşmelidir. Bunun anayasa güvencesi altında olması gerektiğini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Anadilde eğitimin hak olduğunu ve güvence altına alınması gerektiğini belirten Tülay Hatimoğulları, "Biz hep birlikte dayanışarak zaten barış içerisinde yaşıyoruz. Bu diktatörlere sesleniyoruz; gölge etmeyin başka ihsan istemez.' Kürt sorununun çözümünün yolu barıştır. Barış mücadele ederek gelir ve onurlu mücadelemizi hep birlikte yürütüyoruz" dedi.

 Tülay Hatimoğulları, 31 mart seçimlerine ilişkin de şunları dile getirdi: "Biz seçimden büyük bir zaferle çıkmak için çalışıyoruz. Kurdistan’a savaş dayatanlara, halka açlığı dayatanlara büyük bir ders vereceğiz. Halklara ve inançlara düşmanlık besleyenlere, Meclis'te Kürtçeyi yasaklayıp seçim araçlarında Kürtçe çalanlara en büyük yanıtı sandıkta vereceksiniz. Erdoğan, Kurdistan’da birçok insanın kanını döken Hizbulkontra’ya sarılmış. Onlara seçimde en büyük dersi vereceğiz. Bunun için bir seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından sanatçılar Helimê Omerî ve Suavi sahne aldı. Newroz, Omerî ve Suavi'nin seslendirdiği şarkılar ve halaylarla son buldu.