Wan Newrozu’na katılan yüz binler: ‘Bijî Serok Apo’

Yüz binlerce insanın akın ettiği Wan Newroz’u başladı. Wan Kalesi’nin eteğinde gerçekleştirilen Newroz’da “Bijî Serok Apo” sloganları yükseliyor.

WAN NEWROZU

Önceki yıllarda görkemli Newrozlara ev sahipliği yapan Wan Kalesi’nde tarihine yaraşır bir Newroz daha kutlanıyor. Kentin birçok noktasından sabah saatlerinde Newroz alanına gelen kent halkı, alanı hınca hınç doldurdu. Yüz binlerce kişinin bir araya geldiği Newroz alanında ulusal kıyafetlerin tercih edilmesi dikkat çekti.

Alanda “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zinandanan” sloganı yükselirken, bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan Newroz’da yüzbinler “Şehid namirin” sloganlarıyla alanı adeta inletti.  

Tertip Komitesi adına konuşan Ebru Demirtepe, “Biz tecridi kabul etmiyoruz. Tecridin hiçbir ahlaki ve insanı yönü yoktur. Halkımız bu tecridi kıracaktır” dedi. 

BDP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay ise, konuşmasında “Zalimlerin karşısında mücadele eden Kürt halkını selam olsun. Her türlü inkar politikalarını devreye koyanlara karşı mücadele edenlere selam olsun. Bu topraklarda çok acılar çekildi, çok zülüm gördük. Buna rağmen biz meydanlarda onlara karşı mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Newroz kutlaması konuşmalarla devam ediyor.