Xakurkê, Çelê ve Kars’ta işgalcilere eylem

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê, Çelê ve Kars’ta Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde aralarında subayların da bulunduğu tespit edilen 5 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

XAKURKÊ’DE SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Xakurkê’de devam eden işgal operasyonuna yönelik 30 Mayıs günü saat 11.00 ile 12.00 arasında Şehit Botan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler, Skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

2 Haziran tarihli açıklamamızda, 1 Haziran günü Şehit Derwêş Tepesi’nde güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlediğini ve bu eylemde 9 düşman askerinin öldürüldüğünü ve çok sayıda askerin ise yaralandığını belirtmiştik. Gerçekleştirilen bu eylemde işgalcilere karşı fedaice savaşan Brusk ve Mızgin arkadaşlarımız ağır bir şekilde yaralanmıştır. Arkadaşlarımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 2 Haziran günü şehitler kervanına katılmışlardır. Xakurkê’de düşmanın elinde bulunan tüm tekniğe rağmen düşmana geçit vermeyen bu destansı direnişe adını yazdıran bu yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ÇELÊ'DE TÜRK ORDUSUNUN BİR BİRLİĞİ VURULDU

Devrimci hamle kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Dêrava Qesranê alanında Çelê - Hakkari arasındaki yol güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğini denetim altına almıştır. Uzun bir süre denetim altına alınan bu düşman birliği 1 Haziran günü saat 20.30’da güçlerimizin hedefi olmuştur. Güçlerimiz, yakın mesafeden yıldırım hızıyla düşman birliğini yoğun ateş altına almıştır. Hedeflenen bu düşman birliğinde 2 rütbeli askerin öldürüldüğü ve 2 askerin ise yaralandığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı daha fazla olarak değerlendirilmektedir. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve Kobra tipi helikopterlerin desteği ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

KAĞIZMAN’DA SABOTAJ EYLEMİ

21 Mayıs günü işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızıl Kilise alanındaki Karargah Tepesi, Dumanlı Tepe, Vızık Tepesi ve Tepê Reş alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Tepê Reş alanında pusulama yapan bir düşman birliği güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan bir süre sonra, sahada başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında 31 Mayıs günü saat 11.00’da bu düşman birliğini hedefleyen sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

METİNA VE XAKURKÊ HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

2 Haziran günü saat 09.00’da savaş uçakları Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derwêş Tepesi’ni bombalamıştır.

3 Haziran günü (bugün) saat 09.00’da savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”