Xakurkê'de sabotaj eylemi

Gerillalar Xakurkê’deki Şehit Derwêş Tepesi’nde bulunan Türk ordusuna yönelik sabotaj eylemi düzenledi, çok sayıda asker öldürüldü veya yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların, Xakurkê’de bulunan Şehit Derwêş Tepesi’nde işgalci TC ordusuna yönelik 3 Haziran günü saat 20.00’da sularında sabotaj eylemi düzenlediğini belirtti. HPG, gerçekleştirilen bu eylemde çok sayıda asker öldürülürken, ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini vurguladı.

HPG, “3 Haziran günü saat 23.00 ile 00.00 arasında işgalci TC ordusuna ait taarruz helikopterleri Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş, Şehit Botan alanı, Şekif ve Şehit Şerif tepelerinin çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

ŞU ANA KADAR 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ, 34 KAYIP HABERLERİ YALANDIR

Türk Savunma Bakanlığı’nın operasyonun başından şu ana kadar 34 gerillamızın şehit düştüğü haberlerini servis etmektedir. Türk Savunma Bakanlığı’nın her gün yayınladığı bilançoların yakından ve uzaktan hiçbir şekilde doğruluğu bulunmamaktadır. Ellerinde bulunan tüm teknolojik imkanlarla hunharca Kürdistan topraklarına saldıran bu işgalcilerin özel savaş kapsamında yayınladığı bu haberlere halkımız itibar etmemelidir. Operasyonun başından şimdiye kadar 2 arkadaşımız şehit düşmüş ve 3 Haziran tarihli açıklamamızda da buna yer verilmiştir. Gerilla karşısında devletin tüm imkanlarının seferber edilmesine rağmen başarı elde edemeyen işgalci devlet bu tür yalanlarla sahte zaferler üretmenin peşine düşmektedir” dedi.

UÇAKLAR GARE’Yİ BOMBALADI

Savaş uçaklarının Gare’yi bombaladığını ifade eden HPG, “3 Haziran günü saat 22.00 ile 23.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir” diye belirtti.