Xakurkê’deki gerilla güçlerine kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türk ordusuna yönelik düzenledikleri eylemlerden dolayı Xakurkê’deki gerillalara kutlama mesajı yayımladı.

HPG sitesinde yayınlanan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı mesajı şöyle:

‘’Eyalet güçlerinizin Ali Dirêj boğazında üstlenen Türk sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı 31 Mayıs 2018 günü sabah saatlerinde gerçekleştirdiği eylem cesaret ve taktik zenginlik içeren başarılı bir eylemdir. Bu eylem bir kez daha gösterdi ki, yaratıcı bir biçimde gerillanın taktik zenginliği ve yüksek manevra kabiliyeti doğru değerlendirildiğinde Faşist- soykırımcı devletin her türlü teknik ve güç yoğunluğunu sıfırlamak ve hiç kayıp vermeden düşman güçlerine ağır ve sarsıcı darbeler vurmak mümkündür.

Bu kapsamda Lelikan’ın Ali Dirêj boğazında hedefi kesin imha eden ve üzerine giderek silah ve malzeme kaldırılan dönemin ruhu ve vuruş tarzıyla gerçekleştirilen bu eyleme katılan, bu eyleme emeği geçen tüm komuta ve savaşçı yoldaşları, hareketimizin yönetimi adına kutluyor başarılarınızın devamını bekliyoruz.

Eylemci arkadaşları, sizleri ve tüm eyalet güçlerinizi büyük bir sevgi ve saygı ile selamlıyor. Kutsal devrimci mücadelede sizlere üstün başarılar diliyoruz.’’