Xakurkê’den Ağrı’ya gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin bir çok alanda işgalci Türk güçlerine yönelik düzenlediği eylemlerde en az 8 askerin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, gerillaların Avaşin, Xakurkê, Hakkari ve Ağrı’da Türk ordusuna yönelik çok sayıda eylem gerçekleştirdiğini belirtti.

Açıklamada Avaşin’de bir dizi sabotaj gerçekleştirildiği, Xakurkê’de mevzilerin yoğun ateş altına alındığı, Doğubayazıt’ta nizamiyenin vurulduğu ve Yüksekova’da bir tepenin hedef alınarak büyük patlama yaşandığı kaydedildi.

AVAŞİN’DE BİR DİZİ SABOTAJ: 2 ASKER ÖLDÜ

HPG’nin gerilla eylemlerine ilişkin detaylı açıklaması şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

26 Haziran günü saat 12.00’da YJA Star güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê çevresinde arama tarama yapan işgalci TC ordusunun birliklerine yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ MEVZİLER VURULDU

27 Haziran günü saat 09.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Elişer Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tepede büyük bir patlama yaşanmıştır. Bu patlama sonucunda tepede yangın çıkan yangın yaklaşık yarım saat sürmüştür. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu değerlendirildiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

XAKURKÊ’DE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 19.00’da güçlerimiz, Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi çevresinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, çevresindeki alanları rastgele bir şekilde obüs ve havan topları ile bombalaması sonucunda ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

DOĞUBAYAZIT’TA NİZAMİYE VURULDU: 3 ÖLÜ

2.Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 26 Haziran günü saat 04.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkaniye karakolunun nizamiyesini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Nizamiyede konumlanan askerlerin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

Gerilla alanlarına yönelik saldırıların devam ettiğini de belirten HPG-BİM, Kandil’de Kortek Dağı alanında iki sivil aracın bombalanarak, 3 sivilin katledildiğini hatırlattı.

HPG’nin hava saldırılarına ilişkin açıklaması şöyle: “28 Haziran günü (bugün) saat 07.00 ile 07.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Xınırê alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

27 Haziran günü saat 18.30 ile 19.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Kandil bölgesine bağlı Kortek Dağı alanında sivillere ait 2 aracı bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Abdullah Ali Mine ile kızı Kurdistan Abdullah ve oğlu Heryad Abdullah yaşamını yitirirken, 5 sivil vatandaş da yaralanmıştır.

SİVİL ALANLAR BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE HEDEFLENİYOR

İşgalci TC ordusu bir süredir Güney Kürdistan’da sivillere yönelik vahşice ve alçakça saldırılar içerisine girmiştir. Güney Kürdistan’ı tümden işgal etmeyi hedefleyen katliamcı Türk devleti halkımıza ve değerlerine alçakça bir şekilde saldırmaktadır. İşgalci TC devleti işgal girişimleri ile paralel olarak elinde bulundurduğu son savaş teknolojisi ile sivil yurttaşlarımızın yaşadığı bölgeleri hedeflemekte ve bilinçli – planlı bir şekilde sivilleri katletmektedir.

Geçmişte de birçok örneği bulunan bu katliamlara geçtiğimiz 26 Haziran günü Xakurkê bölgesinde bulunan Goşine köyündeki 2 sivil aracı bombalayarak 1 yurttaşı katleden ve 3 yurttaşın yaralandığı saldırıyla, Kandil’deki Kortek Dağı’nda arazilerine giden ailelere saldırarak yeni bir katliam gerçekleştirmiştir. 21 Ağustos 2011 yılında da aynı yerde 7 kişilik bir aileyi hunharca katleden bu faşist zihniyet, Kortek’te yine aralarında çocuklarında bulunduğu aileleri hedefleyerek aynı aileden olan 3 vatandaşı katletmiştir. Burada katledilen insanlar yıllarca bu topraklarda yaşamış olup, yaşamını devam ettirmek için tarlalarına gitmek isteyen insanlarımızdır. Bütün bu saldırılarla da görülüyor ki faşist TC devleti hangi parçada olursa olsun Kürdistan halkını düşmanı olarak görmekte ve bu temelde korkutma, sindirme ve yok etme politikaları yürütmektedir. Kürtlere ölümden başka bir şeyi reva görmeyen bu zihniyet, halkımıza karşı gerçekleştirdiği bu katliamları gerekçe olarak Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı göstererek yaptıkları bu katliamı meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar. Katliamın gerçekleştiği yerde ve bölgede gerillamızın herhangi bir hareketi söz konusu değildir. Elinde bulundurduğu insansız hava araçlarından her defasında dem vuran ve sürekli reklamını yapan işgalci TC devleti, tarlalarına giden aileleri bu aileleri takip etmiş ve sivil olduklarını bildikleri halde bilinçli olarak bu katliamı gerçekleştirmiştir. Bu bölgede yapılan katliamı PKK ile TSK arasında yaşanan bir savaşın sonucunda olan bir olay olarak lanse edenler büyük bir yanılgı içerisinde olup, bu katliamlara da kapıyı aralamaktadırlar. Faşist TC devletinin gerçekleştirdiği katliamlara ses çıkarmayan bir zihniyet bu suça ortalık etmektedirler.

Son 4 yıldan beri onlarca insanımızı katlederek şehadetine yol açan işgalci TC ordusundan hesap sormak ve intikam almak tüm yurtsever güçlerin en temel görevidir. Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak katledilen insanlarımızın kanını yerde bırakmayacağız ve bu katliamların hesabını en ağır bir biçimde soracağız bilinmelidir.

BAŞSAĞLIĞI

Bu temelde yaşanan bu olayda Abdullah Ali Mine ile kızı Kurdistan Abdullah ve oğlu Heryad Abdullah’ın ailelerine baş sağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalarımızı iletiyoruz. Şehitlerimizin anılarını mücadelemizi zafere taşırana dek katliamcılardan hesap soracağımızın sözünü veriyoruz.”