'Çiyager yoldaşın ruhuyla halkımızın öz savunmasını geliştirmeliyiz'

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, "Soykırım saldırılarını boşa çıkarmak ve devrimci halk savaşını başarıya ulaştırmak için Çiyager Hêvî yoldaşın ruhuyla halkımızın öz savunmasını her alanda geliştirmemiz ve güçlendirmemiz gereklidir” dedi.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, “Efsanevi Komutanımız Egîd-Mahsum Korkmaz’ın ardılı ve devrimci halk savaşı stratejisi temelinde gelişen özyönetim direnişinin fedai komutanlarından Çiyager Hevi’yi sekizinci şehadet yıl dönümünde saygıyla anıyor, Şehid Çiyager Hevi şahsında tüm şehitlerimizin anılarına bağlılığımızı yineliyoruz” dedi.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi:

“Türk devletinin Kürt halkının soykırımı temelinde başlattığı “Çökertme Planı”na karşı Çiyager Hevi, Nucan, Zeryan ve Xebatkarlar öncülüğünde halkımız tarihe damgasını vuran bir direniş içerisinde olmuştur. Bu görkemli direniş, düşmanın bu planlarının önüne set çekerek direniş halindeki Kürt halkının saldırıların boyutu ne olursa olsun teslim alınamayacağını ve yenilgiye uğratılamayacağını göstermiştir. Sömürgeci Türk devleti özyönetim direnişlerinden başlayarak günümüze kadar Kürt halkına ömür biçip sonuç almak istemiştir. Küresel sermaye, NATO, yerel işbirlikçi ve ihanetçilerin desteğini alarak Kürt halkının hareketini, örgütlülüğünü, kazanımlarını, bir bütünen Kürt halkının varlığını tasfiye etmeyi amaçladı. Bu nedenle topyekun olarak Kürt halkının tüm değerlerine her açıdan saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılar günümüze dek devam etmektedir. Önder APO öncülüğünde Kürt halkının elli yılı aşan varlık mücadelesi özellikle son dokuz yıldır aralıksız ve yüksek tempoda devam etmektedir. Sekiz yıl önce Sur, Cizre, Şırnak, Hezex, Nisêbîn ve Gever’de olduğu gibi bugün de gerilla öncülüğünde Zap, Avaşin, Metina, Xakurkê’de bu görkemli direniş sürmektedir.

Görkemli Sur direnişinin komutanı Çiyager Hevi yoldaş düşmanın geliştirdiği imha saldırılarına karşı devrimci halk savaşı temelinde büyük inanç, kararlılık ve ısrar ile Sur direnişine öncülük etmiştir. Önder APO’ya bağlılık duygusu ve sahip olduğu umutları direnişin görkemini belirlemiştir. Düşman yönelimlerine karşı hiçbir an, tereddüt, kaygı durumlarını yaşamayarak her anını mücadeleye adamıştır. Sahip olduğu ve geliştirdiği tüm özelliklerini bir komutan olarak savaşçılarına da aktarmıştır. Çiyager Hevi yoldaşın öncülüğünde ortaya çıkan bu güçlü ve inançlı irade AKP-MHP faşizminin sahip olduğu çağın teknolojisine ve çetelerine karşı çağın direnişini ortaya çıkarmıştır. Sur direnişçilerinin deyimiyle tarihi Paris Komünü aşılmış, gösterilen bu direniş ile Sur’da tarihe yeni bir sayfa açılmıştır. Sadece AKP-MHP faşist sürülerine ağır ve stratejik darbeler vurmakla kalmamış, Kürt halkı açısından dönemin ruhunu, iradesini de ortaya çıkarmıştır. Faşist saldırılar karşısında gösterilmesi gereken ruh ve irade açığa çıkarılmıştır. Aynı zamanda topyekun imha saldırıları karşısında tek seçeneğin direniş olduğu ispatlanmıştır.

Mücadelemizin öncülerinden Kemal Pir Yoldaş, 1982 yılında faşizmin zindanlarında tüm ağır saldırılara karşı “ben bu harekette zaferi görüyorum” demiştir. 1982 yılında dünyaya gözlerini açan Çiyager yoldaş Sur direnişiyle faşizmin tüm saldırılarına karşı “son muhteşem olacak” diyerek bu geleneğin sürdürücüsü olmuştur. Çiyager yoldaş zindan direnişinde Kemal Pir Yoldaş gibi özgür Önderlik, özgür Kurdistan ve özgür yaşam hayallerine dair büyük umut, inanç, kararlılık ve bağlılık beslemektedir.

Hepimizin hayali olan özgür Önderlik, özgür Kurdistan ve özgür yaşam amacına ulaşmanın yolu olan devrimci halk savaşını daha da geliştirmek önümüzde duran temel görevdir. İmralı’da Önder APO öncülüğünde ve Medya Savunma Alanları’nda gerilla tarafından yürütülen görkemli direnişi her alana yaymak bu süreçte hepimizin tek amacı ve görevi olmalıdır. Soykırım saldırılarını boşa çıkarmak ve Devrimci Halk Savaşı’nı başarıya ulaştırmak için Çiyager Hêvî yoldaşın ruhuyla halkımızın öz savunmasını her alanda geliştirmemiz ve güçlendirmemiz gereklidir. Savaşan halk gerçekliği temelinde kadınlar ve gençler öncülüğünde tüm değerli yurtsever halkımız var gücüyle buna katılarak seferber olmalıdır.

Şehadet yıl dönümünde Çiyager Hêvî yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi tekrardan minnetle anıyor, anılarına bağlılığımızı belirtiyor ve özlemlerine cevap olacağımızın sözünü veriyoruz.”