Yağız'ın direnişi 156. gününde

Tecridin sona ermesi talebi ile 156 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın sağlık sorunları gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri Hewlêr ve Güney Kürdistan'ın diğer alanlarında devam ediyor.

Hewlêr HDP Temsilcisi Nasır Yağız, 156, Fedile Tok 96, Herêm Mehmûd 60 ve Nehro Xaneqîn ise 21 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde. Direnişinin 156. gününde olan Hewlêr HDP Temsilcisi Nasır Yağız'ın sağlık sorunları artıyor. Açlık grevi direnişlerine destek amacıyla Hewlêr'de süresiz-dönüşümlü devam eden açlık grevini bu hafta 78. grup devraldı.

Süleymaniye Mezopotamya İşçiler Kurumu tarafından süresiz ve dönüşümlü açlık grevi 133. gününe girerken, eylemi 67. grup sürdürüyor. Mühendis Herêm Mehmûd'un direnişi 61. Nehro Xaneqîn ise 21. gününe girdi. Maxmur'da Şehit Aile Kurumu'nda başlayan açlık grevi 131. gününe girdi. İştar Meclis Koordinasyon Üyesi Fadile Tok ise direnişinin 96. gününde eylemini kararlılıkla sürdürüyor.