YJA Star: 15 Ağustos halklara umut ve cesaret verdi

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, gerillanın Türk devletine ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos 1984 atılımının 34’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. YJA Star, 15 Ağustos’un halklara umut ve cesaret verdiğini belirtti.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada “Milyonların özgür yaşam umudunu yeniden yaratan, direniş mücadelesini büyük bir diriliş mücadelesine dönüştüren 15 Ağustos Diriliş bayramımızın 34. yıldönümünde efsanevi komutanımız Egîd yoldaş şahsında tüm devrim mücadelesi şehitlerini sevgi ve minnetle anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

“Mücadelemizin yeni yıldönümünü başta halkların özgürlük önderi olan Rebêr Apo'ya, halklarımıza ve özgürlük mücadelesi veren herkese kutluyoruz” ifadelerini ekleyen YJA Star, 15 Ağustos mesajında devamla şunlara yer verdi:

“Kürt Halkı adına tarihin gidişatını değiştiren 15 Ağustos Atılımı halklara umut cesaret ve güven vermiştir. Kimsenin adını bile dile getirmeye cesaret edemediği bir ülkenin özgürlük savaşının startını vermiştir. 15 Ağustosla ilk mermi köleciliğe ve sömürgeciliğe karşı sıkılarak büyük bir intikam hareketine dönüşmüştür. Komutan Egit öncülüğünde zafer yaratan tarzla savaş gerçekliğimizin startı verilmiştir. Halkımızda özgüven ve bağımsız bir iradeyi yaratan 15 Ağustos aynı zamanda öz savunma bilincini de oluşturmuştur. Kürt halkının savunmasız olmadığı mesajı egemenlere verilmiştir.

80’li yıllarda faşist Türk rejiminin halklara ve ezilenlere karşı uyguladığı insanlık dışı baskı işkence ve katliamlar toplumun hafızasında derin izler bırakmıştır. Buna karşı Amed Zindanın da PKK’nin öncü kadrolarının direnişi özgür yaşam inancını yaratmıştır. 15 Ağustos özgürlük ruhunun zaferle bütünleşmesidir. Direnişin dirilişe evrilmesidir. 15 Ağustos ruhu bugün Kürdistan’ın 4 parçasında faşizme karşı mücadele etmektedir. Kürdistan da barbarlık ve vahşette sınır tanımayan AKP-MHP faşizmine karşı direnen ruh Egitleşen özgür insan ruhudur.

Yarattığı değerlerle bir yaşam felsefesi ve gerçekliği haline gelen bu diriliş ruhunun her yerde, her alanda yaşam bulması gerekir. Kendisini faşizme, zulme ve vahşete karşı sorumlu gören, özgür ve demokratik bir yaşama inanan herkesin bir arada mücadele vermesi gerekir. Birlik olup tek yürek haline her mücadele faşizmi yerle bir edecek, demokratik yaşamı gerçeklik haline getirecektir.

Kürdistan da demokratik özerkliğin ilk adımı, ilk hamlesi olan 15 Ağustos hamlesi aynı zamanda Türkiye ve Ortadoğu halkları içinde ortak ve konfederal yaşamın ilk adımıdır. Bunu büyütmek, nihai bir gerçeklik haline getirmek mümkündür. Kadınların, gençlerin, ezilen kesimlerin, demokrasi talebinde bulunanların bir araya gelmesi ve ortaklaşmasıyla açığa çıkan sinerji karşısında hiçbir diktatör rejim ayakta kalamaz. Yıkılmaya ve yok olmaya mahkumdur. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım. Bu anlamda herkesi Egîdlerin ruhuyla mücadele etmeye çağırıyoruz.

YJA Star güçleri olarak, Önderliğimizin yarattığı özgür yaşam felsefesiyle, Egîd yoldaşın savaş ruhuyla mücadele yürütmeye devam edeceğiz. Nasıl ki görkemli Amed Zindan direnişi 15 Ağustos'ta intikam hamlesine dönüşmüş ve Kürt halkının düşmanlarıyla tarihi bir hesaplaşmasına dönüşmüşse, İmralı direnişi etrafında büyüyen direnişimiz de Kürt halkının demokratik ve özgür yaşam inşasının zaferi ile sonuçlanacaktır. YJA Star kadın savunma birlikleri olarak Delal Amed yoldaşın duruşunu kendimizde yaratarak Egitlerin, Hêlînlerin, Berçemlerin, Azêlerin, Rozaların, jîndaların yoldaşı olduğumuzu ve onların devrettiği bayrağı zafere taşıracağımızın sözünü yineliyorken; büyük diriliş ve özgürlük hamlemiz olan 15Ağustos Atılımını bir kere daha Önderliğimize, direnen kadınlara, tüm halkımıza, demokratik insanlığa ve Ortadoğu coğrafyasında yaşayan halklara kutluyoruz.”