YJA Star, Öcalan’ın özgürlüğüne kilitlenmeye çağırdı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu 20’nci yıldönümünde kınayarak, Öcalan’ın özgürlüğüne kilitlenmeye çağırdı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Rêber Apo şahsında tüm Kürtlere ve insanlığa yönelik gerçekleştirilen, tarihin en lanetli komplosu 15 Şubat Komplosu’nu lanetliyor, Önderliğe ve özgürlüğe olan bağlılıklarını; “Güneşimizi Karartamazsınız” şiarıyla tüm dünyaya duyuran ve tereddütsüz bir şekilde bedenlerini özgürlüğe adayan yoldaşlarımızın ve ardılı olan tüm özgürlük şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz” diye belirtti.

Açıklamada, “15 Şubat Komplosu’nun yaratıcıları şüphesiz bugün Ortadoğu’da Üçüncü Dünya Savaşını derinleştirip bölgeyi kan gölüne dönüştürerek kendilerine pay çıkarmak isteyen güçlerdir. Bu güçler Önderliğimiz üzerindeki tecridi derinleştirerek halkımız ve hareketimizi saldırıların merkezine almaktadır. Nitekim uluslararası komplo bu gerçeğin sonucudur” diye belirtildi.

“Bugün üçüncü dünya savaşı niteliğinde yaşanan çatışmalarda Önderliğimizin üzerinde yoğunlaştırılan tecrit, hareket ve halkımıza dönük saldırılar da bu gerçeği gözler önüne sermektedir” diyen YJA Star, şöyle devam etti:

“Nasıl ki, 1. ve 2. dünya savaşları sonucunda Kürdistan'ın parçalanmasıyla bölge ülkelerine şekil verilmiş ve Ortadoğu'da yeni bir statüko oluşturulmuşsa, aynı şey bugün de Önderliğimiz ve Özgürlük Hareketi üzerinden yapılmak istenmektedir. Bu tecridi uygulayan faşizmdir, faşizmi ortaya çıkartan Kürdistan’daki soykırımcılıktır. Kürdistan’da soykırımı ortaya çıkartan da Birinci Dünya Savaşı’dır. Her şey birbirine bağlıdır. Kürdistan’ın parçalanması ve soykırım altında tutulması dünyayı savaş halinde tutuyor, Türkiye’yi faşizm altında tutuyor, bütün bunların hepsi de Önder Apo’nun üzerinde İmralı’daki tecrit ve işkence sisteminde odaklaşıyor. Düğüm orası, dolayısıyla oradan çözülecek, çözümün anahtarı oradaki tecridin kırılmasıdır. Bu amacı iyi görmek ve anlamak kadar bunsuz yaşanamayacağına inanmak gereklidir.

15 Şubat Komplosu 21’inci yılına girerken başta Reber Apo olmak üzere topyekun bütünlüklü ve kesintisiz sürekli bir direniş sergilenmiştir. Bu direniş zafer direnişidir. Bu öyle bir direniş ki sadece faşizme darbeyi vurmayı değil faşizmi hedefleyen, 15 Şubat Komplosunu yerle bir etmeyi İmralı duvarlarını parçalamayı hedefleyen bir direniştir. Kuşkusuz devam eden bu direniş hamlesinin halk öncüsü Leyla Güven yoldaş yüksek kadın duyarlılığıyla, uluslararası komployu kabul etmeyen, Önder Apo’nun zihniyet ve siyasetiyle bilinçlenmiş, kendini eğitmiş bir devrimci kişilikle, anlayışla birleşince süreci değerlendirme, doğru anlama, kendi rolünü, misyonunu, görevlerini doğru belirleme temelinde bir direnişe karar verme durumu ortaya çıkardı.

5 Nisan 2015 tarihinden beri Önderliğimiz ile hiçbir şekilde sağlıklı bir irtibat kurulmamasına karşın DTK Eşbaşkanı Leyla Güven şahsında başlayan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi giderek zindanlarda yurtdışında büyük direniş eylemlerine dönüştü. Birleşip bütünleşen ve birbirini etkileyen bu direniş giderek bir hamle haline geldi. Nasıl ki Mazlum Doğan “Teslimiyet ihanete direniş zafere götürür” dediyse ve bunun karşısında faşizmin korkulu rüyası haline gelmiş ise bugün direniş güçlerinin eylemleri AKP ve MHP faşizminin iktidarını yerle bir etmektedir.

Kürt halkı, kadını, genci, yaşlısı, savaşçısı, direnişçisi, “Tecridi kıralım faşizmi yıkalım Kürdistan’ı özgürleştirelim” direniş hamlesinde sergilediği emsalsiz direniş ile Önder Apo'ya olan bağlılığını ispatlamıştır. Bundan dolayı diyoruz ki; her nerede olursak olalım Önderliğimizin özgürlüğüne kilitlenirsek, kendimizi, yaşamımızı, eylemlerimizi bu eksende örgütlersek ve zafere doğru büyük adımlar atarsak Uluslararası Komplo'yu boşa çıkartır, İmralı Sistemi'ni yerinden söküp atarız.

Özgür yaşamın ve kadınların savunma gücü olan YJA STAR olarak; Önderliksiz yaşamı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi, Önderliksiz bir an bile nefes almayı kendimize haram kıldığımızı bir kere daha tüm dünyaya haykırıyoruz. Bizler Saralar'dan miras aldığımız özgürlük bayrağını sonuna kadar yükseltecek, Kurdêlerin, Rotîndaların, Viyanların, Evrimlerin iradeleşen ruhu ile kendimizi donatacak, Zîlanların, Arînlerin, Zeryanların, Armançların ve Doğaların fedailik felsefesiyle savaşacak ve Önder Apo ile büyük buluşmayı yaratacağız. Şu hiçbir şekilde unutulmamalıdır: her bir YJA Star gerillası Önder Apo'nun özgürlük fedaisidir. Bu anlamda komplonun karanlığına ışık olan tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor direnişlerini zaferle taçlandıracağımızın, Önderlik etrafında ateşten bir çember olup yüce şehitlerimizin ardılı olacağımızın sözünü veriyoruz.”