YJA Star gerillaları: Newroz’un direniş ateşine layık olacağız

2023 Newroz’unun coşkusunu yaşadıklarını ifade eden YJA Star gerillaları Faraşîn Zagros ve Arjîn Destan Bakur, Kurdistan’ın bütün dağlarında Newroz’un direniş ateşinin direnişine layık olmak istediklerini ifade etti.

Başta Kurdistan, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde olmak üzere dünyanın dört bir tarafında coşkuyla kutlanan 2023 yılının Newroz bayramını YJA Star gerillaları Faraşîn Zagros ve Arjîn Destan Bakur ANF’ye değerlendirdi.


Newroz bayramının Kürt halkı için önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan YJA Star gerillası Faraşîn Zagros, 2023 yılının Newroz’una direniş ruhuyla girdiklerini ifade etti. Tarih boyunca Kürt halkının çağdaş Kawaların öncülüğünde Dehaklara karşı başkaldırdığını hatırlatan gerilla Faraşîn Zagros “Newroz ile birlikte Kürt halkı daha fazla direniş ve mücadeleye sarılmakta. Bizler de gerillalar olarak bu Newroz vesilesiyle mücadelemizi büyütme sözü veriyoruz” diye konuştu.

NEWROZ ATEŞİNİ DAHA DA GÜRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek bugünlere kadar geldiğini ifade eden YJA Star gerillası Faraşîn Zagros devamla şu hususlara dikkat çekti: “Mazlum, Rahşan, Ronahî ve Berivanlarla bu özgürlük mücadelesi daha da büyüdü ve büyümeye de devam edecek. Bizler Kurdistan’ın bütün dağlarında Newroz ateşini daha da gürleştirmek ve Newroz’un heyecanıyla gerillalar olarak bu mücadeleye layık olmak istiyoruz.”

Bakurê Kurdistan’da yaşanan deprem felaketinin etkilerine de dikkat çeken YJA Star gerillası Faraşîn Zagros son olarak Newroz’a ilişkin beklenti ve umutlarını şöyle dile getirdi: “Bilindiği gibi bizler zorlu bir mücadele döneminden geçiyoruz. Halkımız deprem felaketinden dolayı büyük acılar yaşıyor. Bizler de halkımızın yaşadığı acıları direnişimizle sarma sözü veriyoruz. Bir kez daha bütün halkımızın Newroz’unu kutluyoruz.”

NEWROZ’UN TARİHİ MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ


Bir başka YJA Star gerillası Arjîn Destan Bakur ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile mücadele arkadaşlarının Newroz’unu kutlayarak sözlerine başladı. Newroz’un kendileri açısından büyük bir heyecan ve serhildan duygusunu yarattığını ifade eden gerilla Destan Bakur “Çünkü Newroz’un kendisi zaten direniş ve serhildan ruhudur. Bizler bu tarihi mirası omuzlayarak Newroz’un coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

GERİLLALAR BÜTÜN DAĞLARDA DİRENİŞTE

Kurdistan özgürlük gerillaların bugün Kurdistan’ın bütün dağlarında direnişte olduğuna dikkat çeken YJA Star gerillası Destan Bakur’un Newroz mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bizler bugün Mazlum, Zekiye, Rahşan, Ronahi ve Berivanların yaktığı ateşle Newroz’u kutluyoruz. Onların verdiği mücadele ve emek direnişi daha da büyütmenin zeminini güçlendiriyor. Bizler bu direnişin takipçileri olarak sömürgeciliği bitirmek için her an ve her daim kendimizi hazır hissediyoruz. Ancak bu şekilde intikam yemininin gereklerini yerine getirebiliriz.