YJA STAR ve KBDH güçlerinden karakola eylem

Serhat Eyaleti'nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında YJA STAR ve KBDH güçleri, Korxan Karakolu’na bir eylem düzenledi. Eylemde 2 zırhlı araç darbelendi, 2 kontra öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Iğdır ve Hakkari’deki gerilla eylemlerinin sonuçlarını açıkladı. HPG, 20 Kasım günü saat 09.00’da YJA STAR ve KBDH güçleri tarafından Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Korxan Karakolu’na yönelik bir eylem düzenlediğini duyurdu. HPG, “Düşman karakolunun ve müdahale amaçlı gelen zırhlı araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylem sonucunda 2 zırhlı araç darbelenmiş, 2 kontra öldürülmüş ve 1 kontra ise yaralanmıştır” dedi.

ŞEMDİNLİ’DE EYLEM

HPG, Şemdinli’deki Eyleme ilişkin de  şu bilgileri paylaştı: “20 Kasım günü saat 18.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Durê Karakolu’ndan kontra merkezi olan Dê Kampı’na doğru ilerleyen Mehmet Ali Öztürk isimli bir kontraya ait araç güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan araç içinde bulunan kontra araç içinden çıkarak nizamiyeye doğru kaçmıştır. Güçlerimiz araç üzerine gidip araçta bulunan 2 adet tabancaya, 1 adet AK-47 (Kalaşnikof) silaha, 2 adet mesafe ölçme dürbününe, 2 adet çanta ile çok sayıda belgeye el koymuş ve aracı da yakarak tümden imha etmiştir.