YPG 2 savaşçının kimliğini açıkladı

YPG, Dêrazor ve Qamişlo'da şenit düşen 2 savaşçının kimliklerini açıkladı. YPG, Kürdistan halkına ve ailelerine başsağlığı diledi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 savaşçının kimliklerini açıkladı.

YPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"Cizre Fırtınası hamlesi kapsamında Dêrazor’da şehadete ulaşan bir arkadaşımız ile Qamışlo’da trafik kazası sonucu şehit düşen bir arkadaşımızın kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Cizre Fırtınası hamlesi kapsamında Dêrazor’da DAIŞ terörünün bitirilmesi amacıyla devam eden Terörü Sona Erdirme savaşı büyük ölçüde bitme noktasına gelmiştir. Bu kapsamda, 14 Şubat tarihinde Yukarı Baxoz köyünde çetelere karşı düzenlenen operasyonlar sonucunda ağır darbeler indirilmiştir. Çetelerle yaşanan çatışmalar esnasında kahramanca savaşan Ebdulah arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehit arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ebdulah Til Temir

Adı Soyadı: Elî El Ehmed

Ana Adı: Tayibe

Baba Adı: Ebud

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / 14 Şubat 2019

Qamişlo’da faaliyet yürüten Egîd arkadaşımız geçirdiği trafik kazası sonucu 13 Şubat günü şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Egîd Cîlo

Adı Soyadı: Metin Çiftçi

Ana Adı: Şemsihan

Baba Adı: Osman

Doğum Yeri: Batman

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 13 Şubat 2019

Başta her iki şehit arkadaşımızın değerli ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor; Ebdulah ve Egîd yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.