YPG'den Ocak ayı bilançosu

YPG, Ocak ayında yürütülen direniş savaş ile işgalci ve terörist yapılanmalara karşı gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Ocak ayında yürütülen operasyonun bilançosunu açıkladı.

YPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye’de her türlü işgalciliğe ve terör yapılanmalarının saldırı girişimlerine yönelik yürüttüğü mücadele kararlı bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Dêrezor’da DAIŞ’e karşı başlatılan Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamındaki Terörü Sona Erdirme operasyonunda güçlerimiz öncülük görevini sürdürmeye devam etmektedir. Yine Anti-Terör Birliklerimiz (Y.A.T.) ve Özel Operasyon Timlerimiz özellikle terörist saldırılara karşı etkin bir mücadele yürüterek olası terör saldırılarını önlemekte, saldırı girişiminde bulunan gizli hücrelere yönelik özel operasyonlar düzenlenerek etkisiz hale getirilmektedir. Bu mücadele çerçevesinde Y.A.T. ve Özel Operasyon Timlerimiz Ocak ayında da teröre karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirerek birçok saldırının önünü alırken bu saldırılarda aktif yer alan terörist unsurları etkisiz kılmışlardır.

BİLANÇO

Ocak ayı boyunca güçlerimizin yürüttüğü direniş savaşı ile işgalci ve terörist yapılanmalara karşı gerçekleştirilen operasyonların genel bilançosu şöyledir:

Ocak ayı süresince Y.A.T ve Özel Operasyon Timlerimizin başta DAIŞ olmak üzere MİT bağlantılı gruplara ve terör faaliyetinde bulunan farklı yapılanmalara karşı düzenledikleri operasyonların genel sonuçları şu şekildedir;

Operasyon: 25

Ele geçirilen terörist unsur: 552

Önü alınan saldırı sayısı: 8 (2’si MİT bağlantılı, 2’si DAİŞ ve 4’ü farklı terör grupları tarafından planlanan)

Ele geçirilen malzemeler: 6 tabanca, telefon, laptop, birçok askeri belge ve 7 mayın ( 2 MİT, 3 DAIŞ ve 2 mayın da farklı terör gruplarına aittir) ele geçirilmiştir.

Düzenlenen eylem sayısı: 8 (bu eylemlerde 1 terörist öldürülürken 5 terörist de yaralanmıştır)

Ocak ayı süresince güçlerimizin öncülük ettiği Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında 6 arkadaşımız DAIŞ’e karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşırken 2 arkadaşımız yaşanan kazalarda, 2 arkadaşımız da kalp krizi sonucu olmak üzere toplam 10 arkadaşımız şehit düşmüştür.”