YPS, Van’da hayatını kaybeden iki üyesini andı

Sivil Savunma Birlikleri (YPS), 14 Temmuz günü Van’da yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden iki üyesini andı.

YPS yaptığı açıklamada, “14 Temmuz günü halkımızın iki yiğit evladı Numan ve Serhıldan arkadaşlar Van’ın İpekyolu mahallesinin Sıxke sokağında faşist AKP-MHP çetelerine karşı büyük bir direniş sergileyerek son mermilerine kadar savaşmış ve şahadete ulaşmışlardır” dedi.

Açıklamaya göre çatışmalar gece 02.30’da başladı ve yoğun bir şekilde sabah saatlerine kadar sürdü. YPS, “Burada Numan ve Serhıldan yoldaşlarımız AKP – MHP çetelerine büyük darbeler vurmuşlardır. Net 2 özel harekat çetesinin öldüğü 6 çetenin de yaralandığı yoğun çatışmada yoldaşlarımız büyük bir direnişin sahibi olmuşlardır” diye belirtti.

YPS Numan ve Serhıldan’ın aileleri başta olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığı dileyerek “şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağının sözünü veriyoruz” dedi.

Verilen sicil bilgilerine göre, Numan Serhat kod adlı Metin Ünalmış, 1990 Van doğumlu. Serhıldan Ararat kod adlı Bilal Şimşek ise 1992-Ağrı doğumlu.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi: “AKP – MHP faşizmine karşı toplumun sivil savunma birlikleri olan YPS güçlerimiz Kürdistan’da uygulanmak istenen soykırıma karşı kendilerini siper etmektedir. Büyük direnişler sergileyen birimlerimiz faşizmin bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin sözünü her zaman yenilemektedirler. Bu temelde Çiyagerlerin bize miras olarak bıraktığı yolda Son Muhteşem Oluncaya kadar mücadelemiz durmayacaktır.”