Zozan: Heftanin ruhu her yerde canlı tutulmalı

Heftanin'de devam eden işgal saldırılarına karşı gerillanın amansız bir direniş sergilediğini belirten Hêjar Zozan, "Hepimiz şehit düşsek bile PKK yaşayacaktır. Rêber Apo ve direnişçi halkımız olduğu sürece PKK bitmez" dedi.

Türk devletinin Heftanin'e yönelik saldırıları devam ediyor. Heftanin alanında savaşan komutanlardan biri olan Hêjar Zozan, HPG ve YJA Star gerillaların direnişine ilişkin konuştu. Heftanin'de 5 aydan bu yana büyük bir savaşın yaşandığını söyleyen Hêjar Zozan, düşmanın girmeye çalıştığı bütün tepelerde gerillanın direnişi ile karşılaştığını ifade etti. Türk ordusunun Heftanin'de yerini sağlamlaştırmaya çalıştığına dikkat çeken Zozan, "Türk ordusu büyük darbeler yedikten sonra askerlerini geri çekti, korucu ve çeteleri de öne sürdü.

Düşmanın işgal girişimleri gerillanın eylemlerinden dolayı sekteye uğradı. Bunun üzerine düşman yeni yönelimler geliştirdi. Örneğin bazen operasyon bilgisi yayarak gerillanın eylem yapmasını engellemek istiyor. Fakat bu yöntemden de netice alamadılar. Düşmanın bütün yönelimlerine karşı gerillanın eylemleri aralıksız devam ediyor" diye konuştu.

Heftanin'de yaşanan direnişe ilişkin bilgi veren Zozan, devamla şunları belirtti: "Şehitlerin duruşu bize güç verdi. Örneğin, Şeşdar'a hattında Esmer heval öncülüğünde, düşmana büyük darbeler vuruldu. Yine şehit Kendal, Bektorya, Qesrokê, Xantur ve Heftanin alanlarında şehitler öncülüğünde düşmana büyük darbeler vuruldu. Şehit arkadaşlarımız düşmana nasıl cevap vermişse biz de onlar gibi cevap vereceğiz. Düşman ne kadar tedbir alırsa alsın bir yerde boşluk bırakacaktır.

Şehit arkadaşlarımızın intikamı için eylemlerimizi daha da arttırmalıyız. Türk devleti her zaman 'Onları bitireceğiz' diyor. Fakat bunun gerçek olmadığını herkes biliyor. Hepimiz şehit düşsek bile PKK yaşayacaktır. Rêber Apo ve direnişçi halkımız olduğu sürece PKK bitmez. Çünkü PKK tarihi bir direniş üzerine kuruldu.

HEFTANİN DİRENİŞ RUHU HER YERDE CANLI TUTULMALI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zozan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Önderliğimize yönelik büyük bir tecrit var. Ne kadar dirensek de tecridin sona ermesi için yeterli olmuyor. Gerilla ve halkın bu mücadeleyi daha büyük bir aşamada yürütmesi lazım. Heftanin'deki işgal operasyonlarına karşı nasıl ki büyük bir direniş ruhu ortaya çıktıysa, bu direniş ruhunun her yerde canlı tutulması ve zirveye ulaşması lazım. O zaman düşman da pişman olacak ve önderliğin ayağına gidecektir. Bu yüzden herkes nerede olursa olsun, KCK'nin ilan ettiği, "Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi içerisinde yer almalı."