Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

10 YPG/YPJ savaşçısı intikam sözleriyle son yolculuğuna uğurlandı

Efrîn'de Şehit düşen 10 YPG/YPJ savaşçısı Şehba'da yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan TEM-DEM Eşbaşkanı Asya Ebdulah, Efrîn'de işgal olduğu sürece direnişlerinin devam edeceğini kaydetti.

Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının Efrîn'e yönelik işgal saldırıları 61. gününde devam ederken, kentin birçok noktasında ve ilçesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'in Şerawa ilçesine bağlı Kimarê ve Beradê köylerine yönelik dünden bu yana yaşanan çatışmalarda Şehit düşen 10 YPG/YPJ savaşçısı Şehba'nın Ehres köyünde yüzlerce yurttaşın katılımı ile son yolculuklarına uğurlandı.

YPG/YPJ savaşçılarının cenazelerini Ehres Halk Meclisi önünden alan Efrîn ve Şehba halkı Şehitliğe kadar 'Şehit namirin', 'Bijî Serok Apo' ve 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganları eşliğinde yürüyüş düzenledi. Şehitlikte bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Şehba Şehit Aileleri Kurumu eşbaşkanı Bavê Welat çocuklarının topraklarını savunurken Türk işgalciliğine karşı kahramanca direnerek Şehit düştüğünü ve sonuna kadar onların mücadelelerinin takipçisi olacaklarını söyledi. Şehba Kantonu Halk Meclisi eşbaşkanı Wehbê Hisên ise işgalciliğe asla geçit vermeyeceklerini ve Efrîn'i özgürleştireceklerine kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Wehbê Hisên'in ardından söz alan Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Asya Ebdulah da Şehitleri anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Efrîn üzerine çok kirli pazarlıklar yapıldı. İşgal karşısında herkes sessizliği seçti. Halkımızı hedef alan saldırılar karşısında bizler de halkımızı katliamlardan korumak için Şehba bölgesine çektik. Ama direnişimiz Efrîn'in dört bir yanında devam ediyor. Halkımız burada bizimle birlikte direniyor. Bugün burada uğurladığımız Şehitlerimiz Efrîn'de Türk devletinin işgalciliğine karşı direnirken Şehit düştü. Newroz günü bizler Şehitlerimizin huzurunda bir araya geldik. Hiç kimse bu halkın iradesini kıramayacaktır."

http://anfnews.tv/files/585-10-ypgypj-savascs-intikam-soezleriyle-son-yolculug.mp4

Efrîn'in işgali karşısında asla geri adım atmayacaklarını bütün dünyanın bilmesini gerektiğini vurgulayan Asya Ebdulah'ın, "Efrîn de Türk devleti ve tek bir çetesi kaldığı müddetçe direnişimiz sürecektir" dediği sırada merasime katılan yüzlerce yurttaş alkış çalarak "Bijî berxwedana Efrînê" sloganları attı.

Yapılan konuşmaların ardından 10 YPG/YPJ savaşçısı "İntikam" sözleriyle son yolculuklarına uğurlandı.