15 Şubat komplosu Rojava’nın birçok kentinde kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999 uluslararası komplosunun yıldönümü dolayısıyla Kobanê, Hesekê ve Tebqa’da çeşitli etkinlikler yapıldı.

Kobanê'nin Qinê ilçesinde, Şubat Komplosu'nu kınamak amacıyla çadır eylemi düzenlendi. Eylemi, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Kongra Star örgütleri organize etti.

İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği çadır eyleminde Suriye Devrimci Gençlik Hareketi-Qinê İlçe Sözcüsü Hîlal Elî, "Önder Apo dört duvar arasında olmasına rağmen düşünceleri ve felsefesi özgürdür. Her zaman Önderliğimizin felsefesi ve düşüncelerini takip edeceğiz. Önderliğin düşünceleri, düşmana korku salıyor" ifadelerini kullandı. Hilal Elî, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele çağrısı yaptı.

Kongra Star Qinê İlçe Koordinasyonu yöneticisi Sûad Şêx Demir ise "İmralı duvarlarını yıkıp, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

HESEKÊ'DE ŞEHİT AİLELERİ MECLİSİ'NDEN SEMİNER

Cizîr Kantonu'nun Dirbêsiyê İlçesi Şehit Aileleri Meclisi, 15 Şubat Komplosu'nu kınamak için bir seminer düzenledi.

Halk Meclisi salonunda düzenlenen seminere onlarca şehit ailesi katıldı. Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Foza Yûsif, komploya dahil olan devletlerin amaçlarına dikkat çekerek, komplo ile devrimci özgür düşüncenin bitirilmek istendiğine vurgu yaptı. Katılımcılar, Abdullah Öcalan'ın fikirlerini takip edilmesi ve mücadele düzeyinin fiziki özgürlük sağlanana kadar artırılması gerektiğini belirtti.

TEBQA'DA KOMPLOYU KINAMA AÇIKLAMASI

Tebqa Sivil Toplum Örgütleri, uluslararası komplonun 25. yıldönümü yaklaşması dolayısıyla bir açıklama yaparak komployu kınadı. Tebqa Demokratik Toplum Örgütleri binası önünde yapılan açıklamayı İşçi Sendikası Eş Başkanı Zeyneb Kenan okudu. Açıklamada, ABD, işgalci Türk devleti ve İsrail'in komploya dahil olduğu belirtilerek, Abdullah Öcalan'a yönelik insanlık dışı eylemler ve tecrit kınandı.

Açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Abdullah Öcalan'ın fikirlerini yayma mücadelesine devam edeceği vurgulanarak, barış isteyen tüm halklara Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadeleye katılma çağrısı yapıldı.