23 savaşçının kimlikleri Berxwedan Kampı’nda açıklandı

Efrîn’de işgal güçlerine karşı direniş sırasında farklı tarihlerde hayatını kaybeden 23 savaşçının kimlik bilgileri Berxwedan Kampı'nda düzenlenen törenle açıklandı.

Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çetelerinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları sırasında hayatını kaybeden 23 savaşçının kimlik bilgileri Berxwedan Kampı'nda binlerce kişinin katıldığı törenle açıklandı.

Törende bir dakikalık saygı duruşunun ardından savaşçıların kimlik bilgileri açıklandı. Daha sonra Şehba Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Ebû Xebat, Rojava/Kuzey Suriye halklarının özgürlüğü için bedel ödediklerini ve ödemeye devam edeceklerini kaydetti.

Ebû Xebat, "Bizler Rojava devriminin başında, Serêkaniyê'de, Kobanê'de, Rakka'da ve Kuzey Suriye'nin tüm kentlerinde özgürlüğümüz için bedel ödedik. Bizler bu bedelleri ödemeyi göze aldık ama esir yaşamayı göze almadık. Çağın Direnişi'nde de bunu bir kez daha ortaya koyduk" dedi.

Ebû Xebat'ın ardından Kongreya Star adına söz alan Fatme Lekta ise Efrîn halkının işgalciliği, esareti ve köleliği asla kabul etmediğini kaydederek, Efrîn'in özgürlüğü için direnmeye devam edeceklerini vurguladı.

Fatme Lekta'nın ardından Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Aldar Xelîl söz aldı ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Efrîn halkının işgal ve soykırım karşısında direnişi seçtiğini kaydeden Xelil, Kürt halkına karşı Efrîn'de ittifak kuran güçlerini bugün birbirlerine düştüğünü belirterek şöyle konuştu: "Görüyorsunuz dün bize karşı ittifaklar yapanlar bugün birbirlerine düştüler. Bizler onurlu yolu seçtik. Bizler direnişi seçtik. Bu yolu asla devam edeceğiz. İhanetin ömrü çok uzun sürmez. Ama herkes bilsin ki bizler doğru bildiğimiz yolda devam etmeye devam edeceğiz.”

Efrîn direnişinin devam ettiğini belirten Xelîl, "Efrîn şu anda işgal altında. Ama özgürlük savaşçıları her gün işgalcilere Efrîn'de cehennemi yaşatıyor. Bizler de burada savaşçılarımızın arkasında dimdik duracağız. Bizim buradaki örgütlü ve güçlü varlığımız Efrîn'in özgürlüğünü gün be gün yakınlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Efrîn’de farklı tarihlerde hayatını kaybeden savaşçıların isimleri bilgileri şöyle:

* Akkaş Efrîn

* Ciger Îbrahim Henan

* Yusif Mihemed Reşîd (Brûsk Şiyê)

* Bekir Cemal Osman (Serdar Zagros)

* Munzur Mihemed Şahîn Bekir

* Seîd Hemîd Hesen

* Şêrwan Adil Koro (Şiyar Şamî)

* Ehmed Yahya Cinêt

* Ehmed Behcet Omer (Çekdar Amanos)

* Hawar Fewzî Oso (Şîlan Dêrsim)

* Ferzende Neşed Xelîl

* Mistefa Mihemed Menan

* Dünya Mihemed Ebdo (Kurdistan Rengîn)

* Esad Yusif Horo (Amed Berîtan)

* Osman Naci Osman

* Kenco Cemal Şebabo

* Ebdurehman Dawud (Baran Efrîn)

* Ehmed Celal Ebdo (Çekdar Şêrawî

* Mihemed Ebdo Bin Mihemed

* Mihemed Şewqî Mihemed

* Mêrxas Mihyedîn

* Ferîd Xelil Misto

* Mihemed Sîdo.