4 şehit son yolculuklarına uğurlandı

Qamişlo ve Minbic'de 4 şehit son yolculuklarına uğurlandı.

Qamişlo halkı, Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçıları Sorxwîn Celal ve Arîn Kobanê'yi Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde törenle son yolculuklarına uğurladı.
Cenaze törenine Cizîr Kantonu Özerk Yönetimi temsilcileri, Demokratik Birlik Partisi (PYD), Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kongra Star üyeleri ve iki şehidin yoldaşları katıldı.
Saygı duruşunun ardından konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Şemsîxan Gulo, şehitlerin YPG ve YPJ'nin kuruluşunda yer aldıklarını, her yerde kampanya yürüttüklerini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesini kadınlara ulaştırdıklarını belirterek, "Biz irade sahibiyiz ve sonuna kadar şehitlerimizin yolundan yürüme sözümüzün arkasında duracağız" dedi.
Demokratik İslam Kongresi üyesi Omer Hemîd de şehitlerin ülkelerine olan bağlılık sözlerini yerine getirdiklerini söyledi.
Şehadet belgesinin teslim edilmesiyle birlikte katılımcılar, şehit Sorxwîn Celal'in, "Damarlarımızda kan dolaştığı sürece mücadele edeceğiz. Önderliğin, kadının ve özgürlüğün olmadığı bir hayat olamaz, zafer bizimdir" sözlerini kendi sesinden dinledi.
Şehit Sorxwîn Celal, Dêrik'te Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği'nde, Şehit Arîn Kobanê ise Şehit Xebat Dêrik Şehitliği'nde toprağa verildi.
İşgalci Türk devletinin 3 Nisan'da Kobanê'ye yönelik saldırısında Sorxwîn Celal (Vahide Atalay) ve Arîn Kobanê şehit oldu.


MINBIC
Minbic kantonu halkı, Minbic şehitliğinde bir araya gelerek, 4 Nisan'da El Farat'ta şehit olan Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Essaf El İsa ve İç Güvenlik Güçleri üyesi Ehmed Ferec’ı sonsuzluğa uğurladı.
Törende konuşan Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Elaa El Ali, şehitleri anarak, "Halkın güvenliğinin korunması için canlarını feda ettiler” ifadelerini kullandı.
Minbic Askeri Meclisi komutanları adına Sûrî Minbicî, şunları söyledi: "Şehitlere ve ailelerine, dostlarımızın yolundan ayrılmayacağımıza, işgalcilere karşı en önde duracağımıza söz veriyoruz."
Minbic Kantonu İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Ehmed Xelif de şehitlerin yolundan devam etme ve intikamlarını alma sözü verdi.
Törenin sonunda her iki şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.