4 şehit son yolculuğuna uğurlandı

Farklı tarih ve yerlerde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Reşad Hemar, QSD savaşçıları Rakan El-Cerbû (Berxwedan) ve Xesan Elî Hemad (Demhat) ile YPG savaşçısı Hesen El-Hesen (Şivan Alan) Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Farklı tarih ve yerlerde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Reşad Hemar, QSD savaşçıları Rakan El-Cerbû (Berxwedan) ve Xesan Elî Hemad (Demhat) ile YPG savaşçısı Hesen El-Hesen (Şivan Alan) Hesekê’nin Dawidiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde Hesekêli yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

YPG ve YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri tören ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rewa Hisên, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek “Şehitlerin kutsal cenazeleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların kanı sayesinde özgür bir ülke inşa ediliyor” dedi.

Askeri güçler adına konuşan Salim İbrahim ise, “Şahadetler için üzülmeyin, çocuklarınızla gurur duyun, gençlerimizin fedakarlığı olmadan zafer mümkün değildir. Onların yolunun takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Şehitler sayesinde büyük kazanımlar elde edildiğini belirten Demokratik Suriye Meclisi Üyesi Şexmus Ehmed ise, işgalci Türk devletinin tehditlere karşı bölge halkına birlik çağrısında bulundu ve “Bölge halkının iradesi işgal planlarını boşa çıkaracak” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri şehitlere bağlılık sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.