47 günün bilançosu: 1588 asker ve çete öldürüldü

Türk devletinin işgal amaçlı Efrîn’e yönelik düzenlediği saldırıların 47 günlük bilançosunu açıklayan QSD 1588 Türk askeri ve çetenin öldürüldüğünü belirtti.

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının 20 Ocak tarihinde Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarının 47 günlük savaş bilançosunu açıklayan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, şunları belirtti:

“İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de aldığı bir aylık ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik barbarca saldırılar gerçekleştirmekte ve alınan kararı çiğnemektedir. İşgalci Türk devleti ellerindeki tüm ileri teknolojik silahlarla Efrîn halkını hedef almaktadır. Güçlerimiz de bu saldırılar karşısında topraklarını ve halkını korumak için öz savunma direnişi sergilemek zorunda kalmaktadır.

1-Güçlerimizin şehitleri: İşgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının saldırılarına karşı yürütülen kahramanca direnişte 283 savaşçımız şehit düşmüş ve düzenlenen resmi törenlerle toprağa verilmiştir.

2-Düşman ölüleri: Güçlerimizin işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarına karşı sergilediği direniş ve eylemlerde 1588 asker ve çetenin öldürüldüğü kesinleştirilmiştir. Öldürülen asker ve çetelere ait bu veri güçlerimiz tarafından net bir şekilde görülen cenazeler üzerinden hesaplanmıştır.

3-Hava saldırıları: Türk devletine ait savaş uçakları 1026 defa sivil yerleşim yerlerini bombalamıştır.

4-Helikopterlerle gerçekleştirilen saldırılar: İşgalci ordu helikopterler ile sivil yerleşim alanlarını 56 defa bombalamıştır.

5-Ağır silahlarla yapılan top atışları: İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları 3307 defa ellerindeki ağır silahlarla sivil yerleşim alanlarını bombalamıştır.

6-Yaşanan çatışmalar: Güçlerimiz ile işgalci Türk devleti ve çeteleri ile sonuç elde edilen 643 çatışmaya girmiştir. Yaşanan 176 çatışmanın sonucuna ilişkin ise bir bilgi elde edilememiştir.

7-Düşürülen hava araçları: Güçlerimiz biri Kobra diğeri Skorsky tipi olmak üzere iki helikopter düşürmüştür. Güçlerimiz bir Drone, diğeri Bayraktar olmak üzere iki keşif uçağını da düşürmüştür. Güçlerimiz ayrıca işgalcilere ait bir helikopteri de darbeledi.

8- Aralarında tank, panzer gibi zırhlıların da bulunduğu 96 askeri araç imha edildi. Güçlerimiz ayrıca 32 askeri aracı da darbeledi.”