6 savaşçı için farklı kentlerde tören

YPG savaşçısı Ömer Gölge, QSD savaşçısı Ehmed Xelef, Muhîb Mihemed, Hemed Xilêf, Minbic İç Güvenlik güçleri üyesi Ali Îdo Mehmûd ile Ceyş el-Siwar savaşçısı Mihemed El-Iweyid son yolculuğuna uğurlandı.

YPG savaşçısı Ömer Gölge, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Xelef (Xebat), Muhîb Mihemed (Mêrxas), Hemed Xilêf’i (Egîd), Minbic İç Güvenlik Güçleri Üyesi Ali Îdo Mehmûd ve Ceyş El-Siwar savaşçısı Mihemed El-Iweyid son yolculuğuna uğurlandı.

HOGİR BEKTAŞ DÊRİK’TE TOPRAĞA VERİLDİ

21 Ekim günü Qamişlo’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Ömer Gölge (Hogir Bektaş), Derik’te binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Derik’te binlerce kişi YPG savaşçısı Ömer Gölge’nin (Hogir Bektaş) cenazesini kentin batı girişinden aldıktan sonra, Şehit Xebat Derik Şehitliği’ne gitmek üzere yola çıktı.

Şehitlikte Özsavunma Güçleri tarafından düzenlenen askeri tören düzenledi. Törende bir konuşma yapan YPG komutanlarından Delil Mansur Şehit Hogir’ın ailesi başta olmak üzere tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Konuşmasında işgalci Türk devletinin çeteler aracılığıyla Rojava-Kuzey Suriye Devrimi’nin kazanımlarını yok etmek istediğini belirten Mansur, “Şehitlerimizin fedakarlığı ve halkımızın direnişiyle düşmana karşı büyük bir örgütlenme sağladık” dedi.

Cizre Bölgesi Müslüman Alimler Birliği Başkanı Mihemed Mele Reşîd Gerzanî de Şehit Hogir’ın direnişi ve fedakarlığıyla tanındığını belirtti.

Gerzanî “Şehit Hogir, halkların birliği ve faşist sisteme karşı mücadelesine çağrı yapan Ulusal Önder Abdullah Öcalan’ın bir öğrencisi gibiydi” dedi.

Şehit Hogir’ın ailesi adına konuşma yapan Mazin Mihemed ise şehitlerin izinde olacaklarının sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından Şehit Hogir’ın şahadet belgesi, Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Qehreman Mihemed tarafından okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehit Hogir’in cenazesi sloganlarla toprağa verildi.

CİZRE FIRTINASI HAMLESİ ŞEHİDİ HESEKÊ’DE UĞURLANDI

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Xelef (Xebat), Muhîb Mihemed (Mêrxas) ve Hemed Xilêf’i (Egîd) Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Xebat, Şehit Mêrxas ve Şehit Egîd’in cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki tören YPG-YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı. Burada Şehit Aileleri Meclisi adına İbrahim Hesen, YPG komutanlarından Şiyar Hesekê ve Hesekê Kanton Meclisi adına Ehmed Eyo birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi ve şehitlerin yarattığı direniş değerlerini koruma çağrısı yapıldı.

Konuşmaların ardından Şehit Xebat, Şehit Mêrxas ve Şehit Egîd’e ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törende ayrıca Şehit Aileleri Meclisi tarafından, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasında şehit düşen Askeri Disiplin Birlikleri üyeleri Ehmed Ebud (Serhed), Selah Xelîl (Dilyar) ve Xidir El-Namis’in (Alişer) kimlik bilgileri açıklandı.

Tören, her üç şehidin cenazesinin toprağa verilmesi ile sona erdi.

MİNBİCLİ ŞEHİTLER İÇİN MİNBİC’TE TÖREN

Minbic İç Güvenlik Güçleri Üyesi Ali Îdo Mehmûd ve Ceyş El-Siwar savaşçısı Mihemed El-Iweyid, Minbic Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat hastanesi önünde bir araya gelen Minbicliler, Şehit Ali ve Şehit Mihemed’in cenazelerini aldıktan sonra Minbic Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Öz savunma güçlerinin düzenlediği tören ile başlayan cenaze töreninde Minbic Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehmûd El-Îdo konuşma yaptı ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Minbic İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden Necîb El-Denden ise şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin mücadelesine sahip çıkarak çeteleri ve işgalcileri bölgeden çıkarana kadar direneceklerinin sözünü yineledi.

Ceyş El-Siwar komutanlarından Dilşêr Idlibî ise konuşmasında şunları söyledi: “Şehitlerimiz halk ve ülke savunması için canlarını feda etmiştir. Onların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz ve izlerinde olacağımızı belirtiyoruz.”

Siwar Idlibê Tugayı komutanlarından Mehmûd Ebû Xalid ve Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Farûq El-Maşî de merasimdeki konuşmalarında şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti ve şehitlerin yarattığı değerlere sahip çıkma sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından Şehit Ali ve Şehit Mihemed’e ait şahadet belgeleri, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Semer El-Casim tarafından okundu ve ailelere teslim edildi.

Törenin ardından her iki şehidin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.