Çeteler Efrîn’de sivilleri kaçırıp, işkence ediyor

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler, Efrîn’de insanları kaçırarak işkence ediyor. Efrîn’den kaçırılan bazı kişilerin, Hatay, Kilis ve Ezaz’a götürüldüğü öğrenildi.

Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, ÖSO ve DAİŞ çeteleri Efrîn’de zorla evlere girerek insanları kaçırıp işkence ediyor.

Efrîn’deki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Efrîn’de evleri basan çeteler, insanlara işkence edip, kaçırdıkları kaçırıyor. Kaçırılanların bir bölümünün Ezaz, Kilis ve Hatay’a götürüldüğü de edinilen bilgiler arasında. Bazı insanlardan iki aydır haber alınamadığı da öğrenildi.

Efrîn’nin Kurzêlê köyünden şimdiye kadar onlarca insan Türk devleti ve çeteleri tarafından kaçırıldı.

Ajansımıza kaçırılanlardan bazılarının ismi ulaştı. İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin kaçırdığı insanlardan bazılarının isimleri şöyle:

Kurzêlê köyünden Mistefa İbiş Eswed, Nuri Ebdo İbo, Mehemed, Yusif Heme Kero, Mehmud Mehmo Eli, Zeki Mehmo Eli, Mistefa Mehmo Eli, Rêzan Mihemmed Ebdo, İbrahim Mihemmed Ebdo, Rengin Mihemmed İbo, Suphi Settaf, Ehmed Yusif Evdirehman, Egid Mistefa, Ebdul Henan, Zeki İbiş, Feyo Şukri, Suphi Nasır, İsmed Cemil Hemo, Rêzan Hesen Nasır, Adil Hemo Kalo, Quşu Mihemmed Şêrawî.