Çeteler Han Şeyhun’dan çekildi

Suriye rejiminin İdlib bölgesinde stratejik bir öneme sahip olan Han Şeyhun’a girmesi ardından Ankara destekli çeteler Han Şeyhun ve Hama’nın kuzeyindeki sektörlerden çekildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre çete grupları Salı günü bir çok önemli bölgeden çekildi.

Gözlemevi, çete gruplarının Han Şeyhun ile komşu Hama vilayetinin kuzeyindeki sektörlerden çekildi. Hama’daki alanlarda özellikle bir Türk gözlem noktası bulunuyor.

Türk devleti Pazartesi günü Han Şeyhun’da El Kaide bağlantılı çete gruplarına yardım etmek için çoğu zırhlı 50 askeri araçta oluşan bir konvoy göndermişti. Ancak Rusya ve Suriye savaş uçakları konvoyu ilerleyişini engellemek için bombardımanda bulunmuştu.

Suriye rejim güçleri Pazar günü kilit önemdeki Han Şeyhun kentine girmişti. Rejim güçleri 2014’te kontrolünü kaybetmişti. Han Şeyhun, Suriye rejiminin kontrolündeki başkent Şam’ı kuzeydeki Halep’e bağlayan otoyol üzerinde bulunuyor.

İdlib bölgesinin büyük bölümü ile komşu Halep, Hama ve Lazkiye’de bazı alanlar çete gruplarının denetiminde bulunuyor. Bu çete grupları, Ankara rejimi tarafından destekleniyor.